preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Dabar

Dabar

Dabar

Hrvatski u školi

Institut za jezik i jezikoslovlje

elektire

Hrvatska udruga za disleksiju

ADHD

PETZANET

Brojač posjeta
Ispis statistike od 6. 5. 2011.

Ukupno: 296031
Ovaj mjesec: 2121

eMatica

CARNet Admin

YOUTUBE

KVIZ

U skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka na školskom webu ne objavljujemo osobne podatke i fotografije učenika, osim uz pismenu suglasnost roditelja.

 

iva.naranda@skole.hr

 
 

RAZLIČAK

Znate li zašto se naš list zove Različak?

THE BUZZ

ŠKOLSKA UČILICA

PROMETNA UČILICA

HRABRI TELEFON

HRABRI TELEFON

"Trebaš pomoć i podršku? Događa ti se nešto loše u obitelji ili školi, a čini ti se da se nemaš kome povjeriti? Hrabri telefon pomoć i podršku nudi i putem CHAT-a svakim radnim danom od 15 do 18 sati.


Razgovor sa savjetovateljem Hrabrog telefona je potpuno anoniman te je dostupan putem web stranice www.hrabritelefon.hr.


Nemoj šutjeti o tome, potraži pomoć !"
   

Događanja u našoj školi i obavijesti

Zimske radionice i sportski kampovi Vijest ima dokument u privitku

Zimske radionice i sportski kampovi

Informacije o zimskim radionicama i kampovima Grada Čakovca

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Naranđa  datum: 11. 12. 2018. 14:55

1. mjesto za II. osnovnu školu Čakovec na Školskome natjecanju iz nogometa

U petak 30. studenoga 2018.  u našoj je školi održan Školski nogometni turnir. Sudjelovale su sljedeće škole: II. osnovna škola Čakovec, III. osnovna škola Čakovec, Osnovna škola Vratišinec i Osnovna škola Belica.

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Naranđa INA MAGIĆ  datum: 11. 12. 2018. 15:16

Županijsko natjecanje u stolnom tenisu

U ponedjeljak 26. studenoga 2018. godine u Trećoj osnovnoj školi Čakovec održalo se Županijsko natjecanje u stolnom tenisu u kojem su sudjelovale škole iz Međimurske županije. Natjecanje je započelo u 9 sati. Sudjelovali su učenici i učenice iz Druge osnovne škole Čakovec pod vodstvom profesora Mladena Dešića. Djevojčice su ovoga puta bile uspješnije nego dječaci te su zauzele treće mjesto pobijedivši OŠ Šenkovec. Dječaci su u borbi za treće mjesto izgubili te zauzeli četvrto mjesto.

Novinarska družina

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Naranđa INA MAGIĆ  datum: 11. 12. 2018. 15:12

Sat kodiranja - Tjedan informatičke edukacije 2018.

II. osnovna škola Čakovec već nekoliko godina sudjeluje u globalnom edukativnom pokretu Hour of Code (Sat kodiranja) koji doseže desetke milijuna učenika u preko 180 zemalja. Sat kodiranja je jednosatni uvod u informatiku, oblikovan tako da pojasni programiranje i pokaže da svatko može naučiti osnove. Tijekom Tjedna informatičke edukacije pod vodstvom učiteljice informatike Ive Naranđe učenici su sudjelovali u sljedećim aktivnostima: Angry Birds (5. a i 5. b razred), Make it fly with Scratch (6. b razred) i Trivia Chatbot (8. a i 8. b razred).

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Naranđa  datum: 7. 12. 2018. 21:58

Erasmus+: Tjedan matematičke pismenosti

maths skills

Od 4. do 7. prosinca 2018. u našoj školi po drugi puta održavat će se Tjedan matematičke pismenosti. Ovaj tjedan dio je aktivnosti na našem Erasmus+ projektu Innovate Together, financiranog sredstvima EU, čiji glavni cilj je unapređenje osam ključnih kompetencija cjeloživotnog obrazovanja a matematička kompetencija jedna je od njih.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Branka Lamza  datum: 3. 12. 2018. 17:46

Dan računalne sigurnosti - Computer Security Day

Naša škola pridružila se obilježavanju Dana računalne sigurnosti (Computer Security Day) koji internetska zajednica obilježava svake godine 30. studenog. Sudjelovali smo u eTwinning događanju koje je pokrenula škola iz Portugala, a u kojem je sudjelovalo preko 270 škola iz raznih država. Na izbornoj nastavi informatike pod vodstvom učiteljice Ive Naranđe učenici osmog razreda istražili su ovu temu i pripremili deset savjeta za korisnike računala, te ih istaknuli na panou u informatičkoj učionici.

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Naranđa  datum: 30. 11. 2018. 17:51

Izvrsni rezultati naših učenika na natjecanju Dabar

Učenici viših razreda naše škole sudjelovali su u međunarodnom natjecanju iz informatike i računalnog razmišljanja Dabar 2018. S ponosom ističemo da se osamnaest učenika naše škole plasiralo među 10 % najboljih u svojim kategorijama. Rang liste s 10 % najboljih učenika u pojedinim kategorijama dostupne su u Loomen kolegiju Dabar 2018. Učenicima su dodijeljene digitalne značke i diplome.

Čestitamo našim zlatnim dabrovima!

Popis naših učenika plasiranih među 10 % najboljih dostupan je na Edmodu. smiley

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Naranđa  datum: 28. 11. 2018. 21:51

Učenici naše škole osvojili Županijsko natjecanje iz šaha

Učenici II. osnovne škole Čakovec sudjelovali su na Županijskom natjecanju iz šaha koje se održalo 23. studenoga 2018. godine u Maloj Subotici. Natjecanje je započelo u osam sati, a završilo oko dvanaest. Od šest su kola pobijedili pet i jedan remi te time osvojili prvo mjesto. Budući da su pobijedili, odlaze na Državno natjecanje koje će se održati u ožujku 2019. godine u Varaždinu.

Novinarska družina

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Naranđa INA MAGIĆ  datum: 28. 11. 2018. 11:37

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

Vukovar se smatra gradom heroja. Hrvatska vojska sukobila se protiv JNA (Jugoslavenske narodne armije) u Domovinskom ratu 1991. godine. Borili su se i dali svoje živote za nas kako bismo mogli živjeti u miru i slobodi, te za našu domovinu Hrvatsku kako bi bila samostalna država. U toj bitci poginulo je između 2900 i 3600 ljudi, a za neke se još i dan danas ne zna gdje su. U školi smo Dan sjećanja na žrtvu Vukovara obilježili 16. 11. 2018. godine.

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Naranđa INA MAGIĆ  datum: 20. 11. 2018. 18:58

Predavanje o boksu u II. OŠ Čakovec

II. OŠ Čakovec imala je čast da ju posjeti jedan od najboljih hrvatskih boksača svih vremena, a to je Željko Mavrović. 7. 11. 2018. Željko Mavrović i Vanja Kostel, osnivač Boksačkog kluba Čakovec, te djeca koja u tom klubu treniraju, ušli su u dvoranu naše škole i održali predavanje s ciljem promocije tog sporta. Na predavanju su prisustvovali učenici 7. i 8. razreda.

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Naranđa INA MAGIĆ  datum: 20. 11. 2018. 18:53

Projekt Šafran

Crocus_project_logo

Ove školske godine naša škola sudjeluje u međunarodnom projektu pod imenom Šafran (The Crocus Project). Ovaj projekt je pokrenula Irska zaklada za obrazovanje o Holokaustu, a u našoj zemlji surađuje s Javnom ustanovom Spomen područje Jasenovac. U projekt se svake godine uključuju škole iz cijeloga svijeta.

  :: opširnije :: 


objavio: Branka Lamza  datum: 19. 11. 2018. 07:05

Natjecanje Dabar 2018.

Drugu godinu zaredom, učenici viših razreda naše škole sudjelovali su u međunarodnom natjecanju iz informatike i računalnog razmišljanja Dabar 2018. Natjecanje Dabar održano je u tjednu od 12. do 16. studenoga 2018. na CARNet-ovom sustavu Loomen, a naši učenici natjecali su se u kategorijama KiloDabar (5. i 6. razredi) i MegaDabar (7. i 8. razredi). Natjecanje Dabar proveli su učiteljica Iva Naranđa i učitelj Gordan Bartolić. Zahvaljujemo svim učenicima na sudjelovanju.

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Naranđa  datum: 15. 11. 2018. 11:22

SUSRET S KNJIŽEVNICOM VLASTOM GOLUB

Povodom Mjeseca hrvatske knjige 2018., u Knjižnici Nikola Zrinski Čakovec, za učenike osnovnih škola održao se književni susret s književnicom Vlastom Golub. Književnica je predstavila svoje romane  O ljubavi, spletkama i svemu pomalo i Eva, mala žena. U njima govori o tinejdžerima i njihovim problemima vezanim uz ljubav, prijateljstvo, vršnjačko nasilje te postavlja pitanja vezana uz društvo u kojem živimo.

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Naranđa Nina Vugrinec  datum: 14. 11. 2018. 14:19

Europski tjedan programiranja - robotika Vijest ima dokument u privitku

RoboCode 2018

U petak 19. 10. 2018. Robotička je grupa naše škole obilježila Europski tjedan programiranja, izložbom robota u ulaznom dijelu škole. Izložba je trajala od 10:00 do 13:30 sati, a organizirano su je obilazili svi učenici viših razreda. Na šest lokacija mogli su ne samo vidjeti, već i sudjelovati u izradi, programiranju i upravljanju razlčitim vrstama robota. Voditelj izložbe je bio učitelj Gordan Bartolić, a robote su prezentirali članovi Robotičke grupe, koji su ih izradili i programirali.

  :: opširnije :: 


objavio: INA MAGIĆ Gordan Bartolić  datum: 12. 11. 2018. 14:36

eTwinning Europske oznake kvalitete

EQL_LOGO

Sretni smo i ponosni što je sedmu godinu za redom naša škola dobitnica eTwinning Europske oznake kvalitete, nagrade koja se dodjeljuje projektima koji zadovoljavaju europske standarde kvalitete. Priznanje Središnje službe za podršku eTwinning projektima iz Bruxellesa dobile su učiteljice Iva Naranđa, Branka Lamza, Dunja Mikulaj, Ida Veselovac i Nives Horvat. 

  :: opširnije :: 


objavio: Branka Lamza  datum: 29. 10. 2018. 07:00

II. OŠ Čakovec najbolja škola na Jesenskom krosu Međimurja 2018. godine

Prekrasno vrijeme u čakovečkom je parku dočekalo školarce i polaznike vrtića na ovogodišnjem Jesenskom krosu Međimurja na kojem je nastupilo preko 1000 trkača. Budući da su djeca došla u pratnji roditelja i navijača koji su popunili „tribine“, u parku je bila velika gužva. Za II. OŠ Čakovec nastupio je čak 81 učenik, što je najviše do sada, a osim dobrog odaziva, ona je kao i na ovogodišnjem Proljetnom krosu izborila titulu najbolje osnovne  škole po broju osvojenih odličja.

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Naranđa INA MAGIĆ  datum: 23. 10. 2018. 11:27

Dani kruha u II. osnovnoj školi Čakovec

U našoj smo školi 9. 10. 2018. obilježili Dane kruha. Učenici viših razreda prva su tri sata sudjelovali na različitim radionicama, a svoje su radove predstavljali ostalim učenicima u školskoj dvorani. Učenici su govorili o životinjama i biljkama te njihovim staništima, obrazlagali pokuse s kvascem, iznosili najvažnije informacije o žitaricama i nastanku prvoga kruha, o kompostiranju i temi Jedi lokalno, misli globalno.

Novinarska družina

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Naranđa INA MAGIĆ  datum: 23. 10. 2018. 11:25

Putopisac Davor Rostuhar u našoj školi

U četvrtak 11. 10. 2018. našu je školu posjetio putopisac i fotograf Davor Rostuhar, prvi Hrvat koji je hodajući osvojio Južni pol. Predstavio je knjigu Polarni san koju je pisao tijekom i nakon ekspedicije. Predavanje se održalo 4. sat u dvorani naše škole za učenike od 5. do 8. razreda. Učenici su tijekom predavanja imali priliku saznati korisne i zanimljive informacije o klimatskim promjenama, Arktiku i Antartici, o Rostuharovim pripremama za ekspediciju i samoj ekspediciji. 

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Naranđa  datum: 23. 10. 2018. 11:22

Europski tjedan programiranja – Code Week 4 All Challenge

II. osnovna škola Čakovec šestu godinu zaredom sudjelovala je u Europskom tjednu programiranja. Učiteljica informatike Iva Naranđa na satovima informatike održala je nekoliko radionica za naše učenike. Kao eTwinning škola podijelili smo svoje aktivnosti sa školama iz raznih država članica eTwinning zajednice. Sudjelovali smo u eTwinning događanju pod nazivom Let's #CodeWeek4AllChallenge 2018 u kojem su škole iz Grčke, Turske, Cipra i Hrvatske podijelile svoja iskustva. Naše aktivnosti prijavili smo za dobivanje certifikata Code Week Certificate of Excellence.

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Naranđa  datum: 21. 10. 2018. 21:11
» Arhiva naših vijesti    
 


 

DOGAĐANJA U NAŠOJ ŠKOLI  U PRETHODNIM ŠKOLSKIM GODINAMA MOŽETE PRONAĆI U ARHIVI NAŠIH VIJESTI.

e-Dnevnik

e-Dnevnik

e-dnevnik za učenike


Office 365

MS Office 365

Besplatna Office365 usluga i alati koji omogućuju suradnju i komunikaciju između svih sudionika u obrazovnom sustavu.


EU Code Week 2018

CodeWeek 2018


Raspored sati

RASPORED SATI - uskoro

VREMENIK PISANIH PROVJERA - uskoro


Satnica

Edmodo

Edmodo


Portal edu.hr

portal edu.hr


UPISI U SŠ

upisi


UDŽBENICI 2018-19

Popis udžbenika za šk. god. 2018./2019. jednak je popisu za 2014./2015.

OBAVIJEST RODITELJIMA:

Potrebno je kupiti radne bilježnice prema popisu u prilogu, udžbenike dobivate u školi.

Učenici 5. razreda dobivaju geografski atlas koji koriste do 8. razreda.

Učenici 1. razreda udžbenike će dobiti prvi nastavni dan u školi.

Od školske godine 2018./2019. Informatika postaje obavezan predmet u 5. i 6. razredu.

 


Erasmus+

Innovate Together


 

Oznaka eSigurnosti

Centar za sigurniji internet

HAKOM brošura


eTwinning

Brošura za roditelje

Brošura


E-MAIL ADRESA

ured@os-druga-ck.skole.hr

E-MAIL
 


Oglasna ploča - RSS

ODRŽIVA ENERGIJA

PREGLED AKTIVNOSTI

PROGRAMIRANJE

EUROPSKI TJEDAN PROGRAMIRANJA


PROJEKT ŠAFRAN

PROJEKT ŠAFRAN - THE CROCUS PROJECT


WWF

WWF


FOREST - ŠUMA


CARNet vijesti - RSS

Kalendar
« Svibanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


 

ENCIKLOPEDIJA


 

WIKIPEDIA NARODNE NOVINE


CARNet CERT - RSS
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

HIMNA NAŠE ŠKOLE

HIMNA

NASRED NAŠEG ČAKOVEČKOG JUGA
UZDIŽE SE OSNOVNA DRUGA

NAJLJEPŠA JE ŠKOLA
SVA U CVIJEĆU
SVAKOM DAJE I ZNANJE I SREĆU

NAJLJEPŠA JE ŠKOLA
SVA U CVIJEĆU
SVAKOM DAJE I ZNANJE I SREĆU

NAJJAČI SMO NAJBOLJI SMO
DRUGE NAŠE DJECA SVI SMO
PUNI ZNANJA PUNI SREĆE
ZAUSTAVIT NAS NITKO NEĆE

NAJJAČI SMO NAJBOLJI SMO
DRUGE NAŠE DJECA SVI SMO
PUNI ZNANJA PUNI SREĆE
ZAUSTAVIT NAS NITKO NEĆE

NAKON OSAM GODINA SREĆE
SVATKO SVOJIM PUTEM KREĆE
SJETIT ĆE SE JEDNOM STARIH DANA
I NAJLJEPŠIH ĐAČKIH USPOMENA

SJETIT ĆE SE JEDNOM STARIH DANA
I NAJLJEPŠIH ĐAČKIH USPOMENA

NAJJAČI SMO NAJBOLJI SMO
DRUGE NAŠE DJECA SVI SMO
PUNI ZNANJA PUNI SREĆE
ZAUSTAVIT NAS NITKO NEĆE

NAJJAČI SMO NAJBOLJI SMO
DRUGE NAŠE DJECA SVI SMO
PUNI ZNANJA PUNI SREĆE
ZAUSTAVIT NAS NITKO NEĆE

PUNI ZNANJA PUNI SREĆE
ZAUSTAVIT NAS NITKO NEĆE

Priloženi dokumenti:
Druga.wma


Korisni linkovi

Tražilica
preskoči na navigaciju