preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Dabar

Dabar

Dabar

Hrvatski u školi

Institut za jezik i jezikoslovlje

elektire

Hrvatska udruga za disleksiju

ADHD

PETZANET

Brojač posjeta
Ispis statistike od 6. 5. 2011.

Ukupno: 389192
Ovaj mjesec: 3589

eMatica

CARNet Admin

YOUTUBE

KVIZ

U skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka na školskom webu ne objavljujemo osobne podatke i fotografije učenika, osim uz pismenu suglasnost roditelja.

 

iva.naranda@skole.hr

 
 

RAZLIČAK

Znate li zašto se naš list zove Različak?

THE BUZZ

ŠKOLSKA UČILICA

PROMETNA UČILICA

HRABRI TELEFON

HRABRI TELEFON

"Trebaš pomoć i podršku? Događa ti se nešto loše u obitelji ili školi, a čini ti se da se nemaš kome povjeriti? Hrabri telefon pomoć i podršku nudi i putem CHAT-a svakim radnim danom od 15 do 18 sati.


Razgovor sa savjetovateljem Hrabrog telefona je potpuno anoniman te je dostupan putem web stranice www.hrabritelefon.hr.


Nemoj šutjeti o tome, potraži pomoć !"
   

Događanja u našoj školi i obavijesti

Roditeljima i učenicima II. OŠ Čakovec

Poštovani roditelji, dragi učenici!

Izvješćujem vas o stanju s covidom 19 u našoj školi. Danas je potvrđena zaraza jednoga učitelja a dvoje učitelja je u samoizolaciji. S obzirom da je učitelj radio u 5.a, 5.b, 6.a i 6.c razredu svi učenici ovih razreda od danas su u samoizolaciji do kraja drugoga tjedna 30.10.2020. godine. Učenici ovih razreda od sutra, 22.10.2020. god., imat će nastavu na daljinu u realnom vremenu prema rasporedu sati. Učenici ostalih razreda imaju nastavu u školi prema utvrđenom rasporedu. Dakle prelazimo na takozvani “Model B“ rada do isteka samoizolacije. S obzirom da je trenutno troje  učitelja sa zdravstvenim problemima na liječenju, sva nastava na daljinu neće se moči realizirati u realnom vremenu nego će njihove zamjene obavijestiti učenike o vremenu rada.

Molim učenike u samoizolaciji i njihove roditelje da se drže propisanih mjera (izdvojiti se u zasebnu sobu, ne biti u kontaktu s ostalim ukućanima, pratiti svoje zdravstveno stanje, ne napuštati mjesto stanovanja osim izlaska na terasu ili balkon bez kontakta s drugim osobama) a u slučaju simptoma bolesti kontaktiraju svog izabranog liječnika. Pitanja epidemiolozima možete postaviti na broj 098 558811 ili na mail epidemiologija@zzjz-ck.hr.

Sve potrebne informacije o čišćenju, dezinfekciji prostora, samoizolaciji možete naći na https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/koronavirus-najnovije-preporuke.

Sve vas molim za suradnju i strpljenje u rješavanje problema kojih će sigurno biti s obzirom na nastalu situaciju. Čuvajmo jedni druge.

Ravnatelj: Vinko Grgić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Naranđa Vinko Grgić  datum: 21. 10. 2020. 11:00

OBAVIJEST - TABLETI Vijest ima dokument u privitku

Ministarstvo znanosti i obrazovanja je u sklopu projekta Podrška provedbi Cjelovite kurikularne reforme Škola za život  nabavilo tablete za učenike petih i sedmih razreda u školskoj godini 2020./2021. 

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Naranđa IVANA Ivanković  datum: 15. 10. 2020. 08:51

OBAVIJEST

Poštovani roditelji,

zbog sprječavanja širenja koronavirusa, II. osnovna škola Čakovec neće raditi izravno sa strankama, osim ako je to nužno potrebno zbog specifičnog djelokruga rada škole.
Za sve zahtjeve i potrebe učenici i roditelji dužni su se prethodno obratiti školi radnim danom od 8 do 12 sati na:

e-mail adresu škole: ured@os-druga-ck.skole.hr
(mobitel: 098 354 226),

e-mail ravnatelja: vinko.grgic@skole.hr (mobitel: 098 241 437)

ili

e-mail računovodstva: ii.osnovna.skola2@ck.t-com.hr
(mobitel: 099 406 9365).

Čuvajte svoje zdravlje i ostanite doma!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Naranđa NIKOLINA PERVAN  datum: 24. 3. 2020. 09:02

Uspjeh naših učenika na natjecanju Mat liga

Mat liga logo

I ove godine upustili smo se u avanturu zvanu Mat liga. Radi se o matematičkom natjecanju u organizaciji profesorice Maje Zelčić

  :: opširnije :: 


objavio: Branka Lamza  datum: 17. 10. 2020. 12:50

Prvo mjesto na Županijskom natjecanju iz geografije

geografija

Županijsko natjecanje iz geografije održano je 24. rujna 2020. (četvrtak) u 10,00 sati prema Dopunama uputa za natjecanje iz geografije 2020. Naš učenik Ivan Vuk (7.a razred) postigao je izvrstan rezultat u kategoriji natjecanja za 6. razred. 

  :: opširnije :: 


objavio: Branka Lamza  datum: 5. 10. 2020. 19:41

Drugo mjesto na Međužupanijskoj smotri GLOBE škola Hrvatske

GLOBE smotra

Međužupanijska smotra GLOBE škola MŽSV Čakovec održana je 01.10.2020. online na platformi Microsoft Teams. Sudjelovali su učenici iz 6 škola (3 osnovne škole i 3 srednje škole). Prezentirali su rad GLOBE škola u protekloj godini.

  :: opširnije :: 


objavio: Branka Lamza  datum: 5. 10. 2020. 19:38

Učiteljica Iva Naranđa i ove godine među najuspješnijim odgojno-obrazovnim djelatnicima

MZO

Ministarstvo znanosti i obrazovanja na Svjetski dan učitelja nagradilo je najbolje odgojno-obrazovne djelatnike. Povjerenstvo za nagrađivanje odabralo je 504 najuspješnijih u školskoj godini 2019./2020., a među njima je i naša učiteljica informatike Iva Naranđa.

  :: opširnije :: 


objavio: Branka Lamza  datum: 5. 10. 2020. 19:30

NOVI ERASMUS+ PROJEKT II. OSNOVNE ŠKOLE ČAKOVEC

Project logo

U našoj školi započela je provedba Erasmus+ KA229 projekta, pod nazivom Stories Bring Us Closer, koji će se provoditi dvije školske godine. 

  :: opširnije :: 


objavio: Branka Lamza  datum: 30. 9. 2020. 20:30

Međunarodni dan svjesnosti gubitka i bacanja hrane

Komposteri Bioteka

II. osnovna škola Čakovec ove godine obilježava Međunarodni dan svjesnosti gubitka i bacanja hrane. Udruga Bioteka iz Zagreba u sklopu projekta Laboratorij održivog razvoja - LORA, u koji su uključene dvadeset škola iz svih županija, donirala je našoj školi dva kompostera, kako bi se ostaci biootpada odložili na pravilan način.

  :: opširnije :: 


objavio: Branka Lamza  datum: 30. 9. 2020. 20:25

Novi eTwinning projekti

Za školsku godinu 2020./2021. učiteljica informatike Iva Naranđa pokrenula je dva međunarodna eTwinning projekta u kojima će učenici sudjelovati u sklopu redovne i izborne nastave informatike i izvannastavne aktivnosti eTwinneri:

My Water Footprint i
Micro circuits for Mega solutions.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Naranđa  datum: 28. 9. 2020. 16:51

IZNIMNI USPJESI UČENIKA II. OŠ ČAKOVEC U MATEMATICI

Učenica Marija Dora Marodi predstavljala je na natjecanjima iz matematike ne samo II. osnovnu školu Čakovec, nego i Republiku Hrvatsku.

  :: opširnije :: 


objavio: Branka Lamza  datum: 25. 9. 2020. 15:56

Naši eTwinning projekti nagrađeni nacionalnom Oznakom kvalitete

I ovog rujna u II. osnovnu školu Čakovec stigle su lijepe vijesti iz eTwinning zajednice. Agencija za mobilnost i programe EU dodijelila je nacionalne oznake kvalitete za oba eTwinning projekta provedena tijekom školske godine 2019./2020. Za projekt Stories Bring Us Closer Oznakom kvalitete nagrađene su učiteljice Branka Lamza i Ida Veselovac, dok je učiteljica Iva Naranđa nagrađena za projekt ME THE A.I #2.0.

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Naranđa  datum: 22. 9. 2020. 09:57

Organizacija rada u uvjetima COVIDA 19 - II. OŠ Čakovec – šk. god. 2020./21. Vijest ima dokument u privitku

MODEL „A“ bez dijeljenja razreda, s obveznim maskama za učenike od 5. do 8. razreda

Prvi dan nastave u školi, ponedjeljak, 7.9.2020. godine u 8,00 sati

  • Učenici II., III. i IV. razreda dolaze pred školu na bočni ulaz sa maskama na licu i čekaju poziv svojih učitelja te organizirano sa njima ulaze u školu, vrše dezinfekciju i idu u svoje učionice.
  • Učenici IV. a razreda ulaze s maskama na ulaz za sportsku dvoranu i odlaze u svoju učionicu sa učiteljicom i vrše dezinfekciju.
  • Učenici V.,VI.,VII. I VIII. razreda dolaze s maskama na glavni ulaz škole i čekaju poziv razrednika, te organizirano sa njima ulaze u školu, vrše dezinfekciju i idu u svoje učionice.
  • Učenici I.a razreda dolaze pred školu u 10,00 sati u pratnji jednoga roditelja (staratelja ) s maskama na licu i čekaju poziv svoje učiteljice za ulazak u sportsku dvoranu.
  • Učenici I.b razreda dolaze pred školu u 10,30 sati u pratnji jednoga roditelja s maskama na licu i čekaju poziv učiteljice za ulazak u sportsku dvoranu.
  • Prvoga dana nema užine i produženog boravka za učenike prvih i drugih razreda.

Nastava od utorka 8.9.2020. godine kreće prema ustaljenom rasporedu koji će učenici dobiti u ponedjeljak. Nastavni satovi skraćeni su na 40 minuta. Ukida se školsko zvono.

Učenici prvih i drugih razreda razredne nastave koji idu u jutarnju smjenu, dolaze pred školu u 7,30 i ulaze organizirano u školu do 7,45 a učenici trećih i četvrti razreda koji idu u jutarnju smjenu dolaze u školu u 7,45 i ulaze organizirano do 8.00 sati. Svi dolaze i ulaze u školu s maskama.

Poslijepodnevna smjena za sve učenike koji imaju bilo kakav oblik nastave počinje u 13,30 sati a završava u 17,45 sati. Između smjena vrši se dezinfekcija prostora.

Učenici trećih i četvrtih razreda koji idu u poslijepodnevnu smjenu dolaze pred školu u 13,15 sati i zajedno s učiteljicama s maskama na licu organizirano ulaze u školu. Isto vrijedi i za sve ostale oblike nastave u poslijepodnevnoj smjeni.

Svi učenici dužni su se pridržavati epidemiološki uputa koje će im dati njihovi razrednici.

Mole se roditelji da ne ulaze u školu bez prethodne najave i suglasnosti ravnatelja.

Produženi boravak bit će u organiziran u dvije mješovite skupine i počinje u 11 sati te traje do 16 sati. Roditelji koji dolaze po djecu ne ulaze u školu nego pozovu učiteljicu da izvede učenika.

Učenici u produženom boravku neće nositi maske ali su obvezni na socijalnu distancu.

Užina u hladnom obroku bit će posluživana u razrednim odjelima za učenike koji je žele koristiti.

Za vrijeme jednoga nastavnog dana učenici ne mijenjaju učionice.

Djelatnici i učenici s kroničnim bolestima obvezno nose maske.

U ulaznom hodniku škole obilježeni je prostor za eventualnu kratkotrajnu izolaciju.

U svim prostorima škole osigurani su higijenski standardi prema epidemiološkim uputama.

 

Satnica rada po smjenama.

Prijepodnevna smjena :

1. sat    8,00 – 8,40

2. sat    8,40 – 9,20

Veliki odmor – užina za učenike od I. do IV. razreda

3. sat    9,35 – 10,15

Veliki odmor – užina za učenike od V. do VIII. razreda

4. sat   10,30 – 11,10

5. sat   11,10  - 11,50

6. sat   11,50 – 12,30

 

Poslijepodnevna smjena:

1. sat 13,30 – 14,10

2. sat  14,10 – 14,50

Veliki odmor -  užina za učenike trećeg i četvrtog razreda

3. sat 15,05 – 15,45

4. sat  15,45 - 16,25

5. sat  16,25 – 17,05

6. sat  17,05 – 17,45

 

Prvi tjedan nastave u prvu smjenu idu svi učenici osim učenika 3.a i 3.b razreda koji se u drugom tjednu izmjenjuju sa  4.b  i  4.c razredom.

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Naranđa Vinko Grgić  datum: 3. 9. 2020. 19:16

Obavijest - preporuke i upute za rad Vijest ima dokument u privitku

MODELI I PREPORUKE ZA RAD U UVJETIMA POVEZANIMA S COVID-19

 

UPUTE ZA SPRJEČAVANJE I SUZBIJANJE EPIDEMIJE COVID-19 VEZANO ZA RAD PREDŠKOLSKIH USTANOVA, OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA U ŠKOLSKOJ GODINI 2020./2021.

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Naranđa  datum: 31. 8. 2020. 12:03
» Arhiva naših vijesti    
 


 

DOGAĐANJA U NAŠOJ ŠKOLI  U PRETHODNIM ŠKOLSKIM GODINAMA MOŽETE PRONAĆI U ARHIVI NAŠIH VIJESTI.

e-Dnevnik

e-Dnevnik

e-dnevnik za učenike


Satnica 2020./21.

EU Code Week

CodeWeek 2019


Office 365

MS Office 365

Besplatna Office365 usluga i alati koji omogućuju suradnju i komunikaciju između svih sudionika u obrazovnom sustavu.

Korisnici koji su prethodno aktivirali svoje račune putem ove stranice mogu direktno do svojih računa putem stranice portal.office.com.


UDŽBENICI 2020-21

MZO - Vijesti

Škola za život

Škola za život


KNJIŽNICA

MZO - Natječaji

Upute za webmail
Priloženi dokumenti:
CARNET Webmail-upute.pdf


UPISI U SŠ

upisi


Edmodo

Edmodo


eTwinning

 

European Schoolnet Academy

European Schoolnet Academy


School Education Gateway

School Education Gateway


Portal edu.hr

portal edu.hr


Erasmus+

Innovate Together


Brošura za roditelje

Brošura


E-MAIL ADRESA

ured@os-druga-ck.skole.hr

E-MAIL
 


ODRŽIVA ENERGIJA

PREGLED AKTIVNOSTI

PROGRAMIRANJE

EUROPSKI TJEDAN PROGRAMIRANJA


PROJEKT ŠAFRAN

PROJEKT ŠAFRAN - THE CROCUS PROJECT


WWF

WWF


FOREST - ŠUMA


CARNet vijesti - RSS

Kalendar
« Studeni 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


 

ENCIKLOPEDIJA


 

WIKIPEDIA NARODNE NOVINE


CARNet CERT - RSS
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

HIMNA NAŠE ŠKOLE

HIMNA

NASRED NAŠEG ČAKOVEČKOG JUGA
UZDIŽE SE OSNOVNA DRUGA

NAJLJEPŠA JE ŠKOLA
SVA U CVIJEĆU
SVAKOM DAJE I ZNANJE I SREĆU

NAJLJEPŠA JE ŠKOLA
SVA U CVIJEĆU
SVAKOM DAJE I ZNANJE I SREĆU

NAJJAČI SMO NAJBOLJI SMO
DRUGE NAŠE DJECA SVI SMO
PUNI ZNANJA PUNI SREĆE
ZAUSTAVIT NAS NITKO NEĆE

NAJJAČI SMO NAJBOLJI SMO
DRUGE NAŠE DJECA SVI SMO
PUNI ZNANJA PUNI SREĆE
ZAUSTAVIT NAS NITKO NEĆE

NAKON OSAM GODINA SREĆE
SVATKO SVOJIM PUTEM KREĆE
SJETIT ĆE SE JEDNOM STARIH DANA
I NAJLJEPŠIH ĐAČKIH USPOMENA

SJETIT ĆE SE JEDNOM STARIH DANA
I NAJLJEPŠIH ĐAČKIH USPOMENA

NAJJAČI SMO NAJBOLJI SMO
DRUGE NAŠE DJECA SVI SMO
PUNI ZNANJA PUNI SREĆE
ZAUSTAVIT NAS NITKO NEĆE

NAJJAČI SMO NAJBOLJI SMO
DRUGE NAŠE DJECA SVI SMO
PUNI ZNANJA PUNI SREĆE
ZAUSTAVIT NAS NITKO NEĆE

PUNI ZNANJA PUNI SREĆE
ZAUSTAVIT NAS NITKO NEĆE

Priloženi dokumenti:
Druga.wma


Korisni linkovi

Tražilica
preskoči na navigaciju