preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Dabar

Dabar

Dabar

Hrvatski u školi

Institut za jezik i jezikoslovlje

elektire

Hrvatska udruga za disleksiju

ADHD

PETZANET

U skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka na školskom webu ne objavljujemo osobne podatke i fotografije učenika, osim uz pismenu suglasnost roditelja.

 

iva.naranda@skole.hr

 
 

RAZLIČAK

Znate li zašto se naš list zove Različak?

THE BUZZ

ŠKOLSKA UČILICA

PROMETNA UČILICA

HRABRI TELEFON

HRABRI TELEFON

"Trebaš pomoć i podršku? Događa ti se nešto loše u obitelji ili školi, a čini ti se da se nemaš kome povjeriti? Hrabri telefon pomoć i podršku nudi i putem CHAT-a svakim radnim danom od 15 do 18 sati.


Razgovor sa savjetovateljem Hrabrog telefona je potpuno anoniman te je dostupan putem web stranice www.hrabritelefon.hr.


Nemoj šutjeti o tome, potraži pomoć !"
   

eTwinning

ETWINNING PROJECT "E-WASTE - WHAT CAN CITIZENS DO?"

Krajem siječnja 2014. učiteljica informatike Iva Naranđa osmislila je novi eTwinning projekt s nazivom E-waste - What Can Citizens Do?. Učiteljica engleskog jezika Branka Lamza polazila je edukaciju „Obrazovanje za održivi razvoj“ u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje te se vrlo rado pridružila ovom projektu.

 

Europska oznaka kvalitete: Branka Lamza i Iva Naranđa

EQL

 


ETWINNING PROFILE

Pokretanje projekta odvijalo se vrlo brzo. Od prve ideje, preko pronalaženja koautora i partnera te odobrenja projekta od NSS-a proteklo je svega desetak dana. Poziv na suradnju prihvatio je Karim Fattoum iz škole Collège Victor Hugo de Narbonne, Narbonne, Francuska  te tako uz Hrvatsku postao jedan od osnivača projekta. Radujemo se što je naša ideja naišla na odaziv u školi koja se vrlo aktivno bavi raznim ekološkim projektima i kontinuirano provodi raznovrsne akcije recikliranja te su posebno orijentirani prema održivom razvoju. Naša učiteljica engleskog jezika Branka Lamza polazila je edukaciju „Obrazovanje za održivi razvoj“ u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje te se vrlo rado pridružila ovom projektu.

Odmah po pokretanju projekta pridružili su nam se partneri iz Rumunjske (Berger Lucia, Liceul Tehnologic Nicolae Teclu, Copsa Mica, Romania,  Veronica Ionescu, Scoala Gimnaziala Nr.1 Moreni, Moreni, Romania, Mariana Szenkovits, Colegiul Tehnic "Ana Aslan," Cluj Napoca, Cluj-Napoca, Romania, Berger Denis, Liceul Tehnologic "Nicolae Teclu", Copsa Mica, Romania, Silvia Corina Turean, Colegiul Tehnic "Ana Aslan," Cluj Napoca, Cluj-Napoca, Romania, Cecilia Vicoveanu, Palatul Copiilor, Botosani, Romania, Raluca Anghelina, Liceul Tehnologic Petrol Moreni, Moreni, Romania), Portugala (Lucinda Dias, Agrupamento de Escolas Carlos Gargaté, Almada - Charneca de Caparica, Portugal, Jaime Araújo, Agrupamento de Escolas de Cuba, Cuba, Portugal), Poljske (Dominika Pardela, Szkoła Podstawowa nr 24 im. Krakowskiej Straży Pożarnej, Kraków, Poland, Justyna Boniewicz, Gimnazjum nr 20 , Bydgoszcz, Poland, Anetta Cygan, Szkoła Podstawowa nr 10 w Piotrkowie Trybunalskim, Piotrków Trybunalski, Poland), Turske (Selma Uzun, Çeşme Atatürk İlkokulu, Çeşme -İzmir, Turkey, Elif Gençosmanoğlu, Tekkeköy İmam Hatip Ortaokulu, Tekkeköy- Samsun, Turkey, Emine Çelik, Çitgöl Orta Okulu, Simav-Kütahya, Turkey, Osman Ünsal, Çitgöl Orta Okulu, Simav-Kütahya, Turkey, Ebru Ürün, TED Zonguldak Koleji Özel İlkokulu-Ortaokulu, Merkez, Turkey) i Litve (Irena Babinska, Vilniaus r. Pagiriu Gimnazija, Pagiriai, Lithuania).

Radni jezik projekta je engleski a dob učenika sudionika projekta je 8 do 15 godina.

Opis projekta:

E-otpad je globalni izazov i podcijenjen ekološki problem. Projekt „E-waste - What Can Citizens Do?“ skrenut će pozornost na sveobuhvatnost društvenog, ekološkog i ekonomskog aspekta e-otpada. E-otpad postupno raste do ozbiljnog problema za okoliš te je uspio privući interes javnosti. Radeći na ovom projektu posebno ćemo razmotriti mogućnosti smanjenja, ponovnog korištenja i recikliranja e-otpada.

Ciljevi projekta:

Dijeljenje informacija o e-otpadu, objasniti i približiti osnove društvenih, ekoloških i ekonomskih aspekata e-otpada i razumjeti mogućnosti za smanjenje, ponovno korištenje i recikliranje e-otpada. Podići svijest učenika, njihovih roditelja i lokalne zajednice o problemu e-otpada i potaknuti ih na odgovorno ponašanje s njime.

Radni postupak:

Nakon predstavljanja partnerima, rad ćemo podijeliti na tri glavne teme: društveni, ekološki i ekonomski aspekti e-otpada.
Prvi korak: učenici će napraviti istraživanje, izraditi članke, prezentacije, plakate i druge materijale, objašnjavajući na jednostavan i lako razumljiv način društvene, ekološke i ekonomske aspekte e-otpada te se pri tome posebno osvrnuti na svoju zemlju.
Drugi korak: provedba upitnika o tome koliko građani znaju o e-otpadu i mogućnostima njegova smanjenja, ponovne upotrebe i recikliranja. Učenici će intervjuirati svoje roditelje koristeći ista pitanja u svakoj zemlji a rezultati će se usporediti.
Treći korak: posvećen recikliranju e-otpada povodom Svjetskog dana zaštite okoliša, 5. lipnja 2014. i UN Desetljeća obrazovanja za održivi razvoj (2005. – 2014.). Učenici će izraditi edukativne plakate, prezentacije, stripove, video i materijale za zabavu, kao što su on-line kvizovi i online igre.
Četvrti korak: ex-post evaluacija projekta koja će se provoditi putem online upitnika među sudionicima projekta (krajem lipnja 2014. ili u rujnu 2014.).


Očekivani rezultati:

Kreativni edukativni materijali za daljnju uporabu u obrazovanju za okoliš, podizanje svijesti o e-otpadu kao globalnom izazovu i podcijenjenom ekološkom problemu. Usvajanje odgovornog ponašanja s e-otpadom među učenicima, roditeljima i lokalnom zajednicom.
Zajednička online brošura pod nazivom "E-otpad i ja" s dvije teme: "Kako je organizirano prikupljanje e-otpada za građane naših zemalja" i "Što možemo učiniti mi kao građani da pomognemo rješavanju problema e-otpada".

 

E-waste - What Can Citizens Do?

 

Informatika 4

Animacije - 8.r.

Mentalne mape

Glogster - Reduce Reuse Recycle

Voki

Pixton

Oblaci riječi

Integrirana nastava engleskog jezika i informatike: E-waste story

E-otpad i zakoni EU

E-otpad i zakoni RH


 
Krajem ožujka održali smo Skype susret s partnerima iz Portugala. Naši učenici i njihovi kolege iz Portugala pripremili su po pet pitanja o e-otpadu za školu partnera. Natjecali smo se u rješavanju kviza i uz to nešto naučili, zabavili se i bolje upoznali.
 
 

Povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje u travnju smo željeli organizirati stručno predavanje za naše učenike te smo se obratili Gradskom komunalnom poduzeću Čakom koje se na našu radost odazvalo pozivu. Tako smo imali priliku u našoj školi ugostiti gospodina Sašu Avirovića, dipl.ing.građ., voditelja tehničkog sektora GKP Čakom koji je održao predavanje za učenike sedmog razreda o električnom i elektroničkom otpadu koje je učenicima pomoglo proširiti znanja o vrstama i zbrinjavanju ove vrste otpada. G. Avirović ujedno je informirao učenike o novostima u GKP Čakom i primjeni modernih tehnologija pri zbrinjavanju otpada. Zahvaljujemo na suradnji i nadamo se da će biti još sličnih inicijativa.


II. osnovna škola Čakovec priključila se nacionalnoj akciji Zelena čistka u sklopu koje je od 22. do 30. travnja 2014. organizirano prikupljanje električnog i elektroničkog otpada u dvorištu škole, također u suradnji s GKP Čakom. Akcijom prikupljanja e-otpada željeli smo podići svijest kod učenika i njihovih roditelja o tome da odlaganjem predmeta koji nam više nisu potrebni na za to predviđena mjesta olakšavamo njihovu ponovnu uporabu i sprečavamo zagađenje našeg planeta otpadom.

ETWINNING PROJEKT E-WASTE - WHAT CAN CITIZENS DO?

Zelena čistka


 

SVJETSKI DAN OKOLIŠA - 5. LIPANJ - WED 2014

ČLANAK NA EMEDJIMURJE

 


WED 2014ZAJEDNIČKA ANKETA O E-OTPADU


ČLANAK NA PORTALU ZA ŠKOLE


USPJEŠAN ZAVRŠETAK PROJEKTA U RUJNU 2014.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Iva Naranđa   datum: 25. 1. 2014.

UDŽBENICI 2022-23

UPISI U SŠ

upisi


e-Dnevnik

e-Dnevnik

e-dnevnik za učenike


Satnica 2021./22.

EU Code Week

CodeWeek 2019


Office 365

MS Office 365

Besplatna Office365 usluga i alati koji omogućuju suradnju i komunikaciju između svih sudionika u obrazovnom sustavu.

Korisnici koji su prethodno aktivirali svoje račune putem ove stranice mogu direktno do svojih računa putem stranice portal.office.com.


MZO - Vijesti

Škola za život

Škola za život


KNJIŽNICA

MZO - Natječaji

Upute za webmail
Priloženi dokumenti:
CARNET Webmail-upute.pdf


eTwinning

 

European Schoolnet Academy

European Schoolnet Academy


School Education Gateway

School Education Gateway


Erasmus+

Innovate Together


Brošura za roditelje

Brošura


E-MAIL ADRESA

ured@os-druga-ck.skole.hr

E-MAIL
 


PROJEKT ŠAFRAN

PROJEKT ŠAFRAN - THE CROCUS PROJECT


CARNet vijesti - RSS

Kalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


HIMNA NAŠE ŠKOLE

HIMNA

NASRED NAŠEG ČAKOVEČKOG JUGA
UZDIŽE SE OSNOVNA DRUGA

NAJLJEPŠA JE ŠKOLA
SVA U CVIJEĆU
SVAKOM DAJE I ZNANJE I SREĆU

NAJLJEPŠA JE ŠKOLA
SVA U CVIJEĆU
SVAKOM DAJE I ZNANJE I SREĆU

NAJJAČI SMO NAJBOLJI SMO
DRUGE NAŠE DJECA SVI SMO
PUNI ZNANJA PUNI SREĆE
ZAUSTAVIT NAS NITKO NEĆE

NAJJAČI SMO NAJBOLJI SMO
DRUGE NAŠE DJECA SVI SMO
PUNI ZNANJA PUNI SREĆE
ZAUSTAVIT NAS NITKO NEĆE

NAKON OSAM GODINA SREĆE
SVATKO SVOJIM PUTEM KREĆE
SJETIT ĆE SE JEDNOM STARIH DANA
I NAJLJEPŠIH ĐAČKIH USPOMENA

SJETIT ĆE SE JEDNOM STARIH DANA
I NAJLJEPŠIH ĐAČKIH USPOMENA

NAJJAČI SMO NAJBOLJI SMO
DRUGE NAŠE DJECA SVI SMO
PUNI ZNANJA PUNI SREĆE
ZAUSTAVIT NAS NITKO NEĆE

NAJJAČI SMO NAJBOLJI SMO
DRUGE NAŠE DJECA SVI SMO
PUNI ZNANJA PUNI SREĆE
ZAUSTAVIT NAS NITKO NEĆE

PUNI ZNANJA PUNI SREĆE
ZAUSTAVIT NAS NITKO NEĆE

Priloženi dokumenti:
Druga.wma


Tražilica


preskoči na navigaciju