2016-02-10 22:27:00

Dan sigurnijeg interneta - 9. veljače 2016.

I ove godine u II. osnovnoj školi Čakovec obilježili smo Dan sigurnijeg interneta kojeg organizira udruženje Insafe/INHOPE uz potporu Europske Komisije s ciljem promicanja sigurnije i odgovornije upotrebe online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima.

Fokus sigurnosti na internetu se tijekom godina s kreiranja „sigurnijeg“ interneta prebacio na kreiranje „boljeg“ interneta. U promicanju boljeg interneta, nastojimo potaknuti učenike da u što većoj mjeri iskoriste dobre prilike koje pruža internet, te im istovremeno pomažemo u stjecanju znanja i razvijanju sposobnosti potrebnih za suočavanje s mogućim opasnostima i rizicima.

U holu škole prikazivana je prezentacija s porukama i savjetima kako biti što sigurniji u online okruženju koju su pripremile učiteljice Branka Lamza i Iva Naranđa.

Dan sigurnijeg interneta 2016. u II. OŠ Čakovec  

Za učenike petih razreda učiteljice Branka Lamza i Iva Naranđa održale su

integriranu nastavu engleskog jezika i informatike - Quizlet.

Učiteljica informatike Iva Naranđa s učenicima 6.a i 6.b razreda na satu informatike posvećenom obilježavanju Dana sigurnijeg interneta obradila je nastavnu jedinicu "Ja imam dobru lozinku, a ti?" ponuđenu u priručniku za učitelje na www.petzanet.hr. U nastavku blok-sata učenici su napravili online postere alatom Canva sa savjetima i pravilima o sigurnim lozinkama. Radove učenika možete pronaći ovdje.

Istoj tematskoj jedinici učiteljica Branka Lamza posvetila je sat razrednika u 5.b razredu. Između ostalog, učenici su iskušali alat za kreiranje sigurnih lozinki Strong Password Generator kao i alat za provjeru sigurnosti lozinke How Secure Is My Password.

Učenici 7.b razreda na satu informatike posvećenom obilježavanju Dana sigurnijeg interneta uredili su pano u informatičkoj učionici. Uz to, učiteljica Iva Naranđa s učenicima je odradila sat "Upravljam svojim vremenom", također iz gore navedenog priručnika.

 

 

U učionicu stranog jezika i predvorje škole također su postavljeni edukativni posteri.

 


II. osnovna škola Čakovec