2016-10-17 22:14:32

ETWINNING PROJEKT "TEN-YEAR-OLDS LEARN ENGLISH"

Učenici 4. razreda ove školske godine sudjeluju u projektu Ten-year-olds learn English. Partneri u ovom projektu su učenici iz škole Collège Paul Fort iz gradića Is-sur-Tille iz Francuske.

 

 

Nacionalna oznaka kvalitete

 

Cilj projekta je upotpuniti planom i programom predviđene aktivnosti nastave engleskog jezika za 4. razred. Učenici će pod vodstvom učiteljica Branke Lamza i Aurèle Buatois razmjenjivati pisma, održavati susrete putem video veze, razmjenjivati znanja i ideje.

Projekt je započet razmjenom pisama na engleskom jeziku u kojima su se učenici jedni drugima predstavili. Pisma iz Francuske već su stigla u našu školu a i naši novi prijatelji javili su nam da su i naša pisma stigla u Is-sur-Tille.

 

 

10. studenog susreli smo se s našim prijateljima putem Skypea. Svi učenici imali su prilike vidjeti svoje partnere s kojima su već razmijenili pisma. Razgovarali su o omiljenoj hrani i hobijima. Bilo je jako zanimljivo!

 


Skype Croatia-France 10 11 16 - Kizoa Movie Maker - Video Editor   Približavamo se Božiću uz pjesmu i izradu čestitiki! Obje ekipe učenika ovih dana poslale su ručno izrađene čestike. Bili smo jako veseli kad su nam stigle čestike iz Francuske!  
Christmas Cards from France 4a 12 16 - Kizoa Movie - Video - Slideshow Maker   Snimili smo izvedbu poznate pjesme Zvončići na engleskom, francuskom i hrvatskom jeziku. Evo kako zvuče naši četvrtaši:

JINGLE BELLS from Druga Osnovna on Vimeo.


Na poveznici možete poslušati naše prijatelje iz Francuske.   U sklopu obrade teme mjesta u gradu razmijenili smo pisma o našim gradovima. Jako su nas razveselila pisma iz Is-sur-Tillea.  
Letters from France 03 17   I na kraju... sretni smo i ponosni što je naš projek nagrađen eTwinning Oznakom kvalitete!    

II. osnovna škola Čakovec