2017-11-27 13:51:01

Tjedan matematičke pismenosti 2017

S obzirom na to da je cilj našeg Erasmus+ projekta Innovate together unaprjeđenje osam ključnih kompetencija cjeloživotnog obrazovanja, tjedan od 27. studenog do 1. prosinca 2017. bit će posvećen jednoj od njih - matematičkoj kompetenciji. Ova je kompetencija ključna za pripremljenost djece za budući život, a cilj je planiranih aktivnosti primjena matematičkih sadržaja u svakodnevnom životu.

Učenici predmetne nastave će tijekom velikog odmora, od ponedjeljka do četvrtka, moći sudjelovati u sljedećim edukativnim igrama:

Sudoku slaganje Rubikove kocke Jezeraš – posebno osmišljena igra koja razvija financijsku i matematičku pismenost 4 u niz na matematički način Faktor igra Jamb Tangram Kornjače

U utorak, srijedu i četvrtak, nakon 6. sata, po troje učenika od 5. do 8. razreda okušat će se u natjecanju bacanja boce (popularni 'bottle flip'). Osim testiranja vještine preciznosti bacanja, cilj je ove igre korištenjem matematičkih postupaka predvidjeti pobjednika, u čemu će ispunjavanjem listića moći sudjelovati svi zainteresirani učenici. U četvrtak će, nakon finala ove igre, biti nagradno izvlačenje listića.

U petak će se učenici natjecati u parovima u kvizu Kahoot. Pobjednike očekuju vrijedne nagrade. Osim kroz navedene aktivnosti, koje je osmislila je učiteljica matematike Nives Horvat, Tjedan matematičke pismenosti bit će obilježen različitim aktivnostima koje će u sklopu redovne nastave provesti i ostali učitelji uključeni u projekt Erasmus+ Innovate Together.

Pozivamo učenike da prate obavijesti na info panoima u školi ili da se za dodatne informacije obrate učiteljici Nives Horvat.

Prvi dan Tjedna matematičke pismenosti: 5 razredi

Drugi dan Tjedna matematičke pismenosti: 6. razredi, prvi krug natjecanja Bottle Flip

Treći dan Tjedna matematičke pismenosti: 7. razredi

Četvrti dan Tjedna matematičke pismenosti: 8. razredi, finale natjecanja Bottle Flip

Pet dan Tjedna matematičke pismenosti: Kahoot kviz i dodjela nagrada


II. osnovna škola Čakovec