2020-12-16 11:58:34

Sat kodiranja - Tjedan informatičke edukacije 2020.

II. osnovna škola Čakovec i ove je godine sudjelovala u globalnom edukativnom pokretu Hour of Code (Sat kodiranja) koji doseže desetke milijuna učenika u preko 180 zemalja. Sat kodiranja je jednosatni uvod u informatiku, oblikovan tako da pojasni programiranje i pokaže da svatko može naučiti osnove. Tijekom Tjedna informatičke edukacije pod vodstvom učiteljice informatike Ive Naranđe učenici šestog razreda sudjelovali su u aktivnosti AI for Oceans tijekom koje su upoznali neke osnove umjetne inteligencije i strojnog učenja te kako se umjetna inteligencija može koristiti za rješavanje svjetskih problema. Polaznici izvannastavne aktivnosti eTwinneri sudjelovali su u virtualnom Satu kodiranja putem videopoziva na Teamsu, a radili su aktivnost Merry Micro:bits.

Učenicima šestog razreda sudjelovanje u Satu kodiranja ujedno je dio aktivnosti na eTwinning projektu Micro circuits for Mega solutions.

 

6. a i 6. c: AI for Oceans

 

INA eTwinneri: Merry Micro:bits

 

 

Tjedan informatičke edukacije - Computer Science Education Week organizira se svake godine u prosincu, u tjednu u kojem su rođene Ada Lovelace (rođena 10. prosinca 1815.), britanska matematičarka općeprihvaćena kao prvi programer i Grace Murray Hopper (rođena 9. prosinca 1906.), pionirka računalnih znanosti i američka kontraadmiralka, između ostaloga zaslužna za popularizaciju izraza bug i debugiranje te razvoj programskog jezika COBOL.

 


II. osnovna škola Čakovec