2021-12-21 17:52:09

Sretan Božić i Nova godina uz Erasmus+ i eTwinning

Europski projekti zauzimaju važno mjesto u našim školskim aktivnostima, a u njih su svake godine integrirane i one božićne.

U sklopu našeg Erasmus+ projekta Stories Bring Us Closer, organizirali smo radionice vezane uz čitanje i pripovijedanje priča s motivom Božića i božićnih običaja. One su bile osmišljene na način da smo u svaki razred pozvali gosta čitača ili pripovjedača: bake, djedove ili druge članove obitelji, ako je moguće uživo, ili virtualnim putem. S našim partnerima iz Grčke, Italije, Španjolske i Švedske razmijenili smo božićne čestitke. Pregled naših aktivnosti pogledajte ovdje.

I ove godine naši eTwinning projekti vrlo su aktivni, a posljednjih dana posvetili smo se izradi čestitki za Božić i Novu godinu u sklopu eTwinning projekata Let's Explore the World of Technology i Climate Literate koje vodi učiteljica Iva Naranđa.

Čestitke u sklopu Erasmus+ projekta Stories Bring Us Closer

 

 

 

 

Let's Explore the World of Technology

 

 

Učenici petog razreda pozvani su da razmisle o primjeni tehnologije za dobrobit ljudi te su zatim izradili čestitke u programu Bojanje 3D s željama o tehnološkim inovacijama u nadolazećoj godini.

 

 

Lorena, 5.c

 

 

Climate Literate

 

 

Za eTwinning projekt Climate Literate učenici osmog razreda izradili su čestitke u alatu Canva s porukama o klimatskim promjenama i samostalno ih postavili na TwinSpace projekta, a čestitke iz svih država prikupili smo na zajedničkom Padletu.

 

Naši partneri iz brojnih država putem TwinSpacea poslali su nam raznolike čestitke, a neke još pristižu ovih dana.

Projektni tim pod vodstvom učiteljice Bilge Varel iz Turske pripremio je čestitke i kalendare za 2022. godinu, za promociju projekta Climate Literate.

 

 

 

 

 

 


II. osnovna škola Čakovec