2024-03-06 13:00:00

Čitanjem do zvijezda u II. osnovnoj školi Čakovec okupilo zaljubljenike u knjigu i čitanje

Naši učenici, Ana, Nola i Vinko, osvojili su 4. mjesto u kategoriji Kviz znanja na županijskoj razini natjecanja Čitanjem do zvijezda. Za natjecanje ih je pripremala mentorica Nina Vugrinec, školska  knjižničarka.

U II. osnovnoj školi Čakovec održana je županijska razina natjecanja Čitanjem do zvijezda za osnovne i srednje škole. Organizatori natjecanja su Knjižničarsko društvo Međimurske županije i Županijsko stručno vijeće školskih knjižničara Međimurske županije uz podršku Međimurske županije i Grada Čakovca te izdavačke kuće Alfa. U petak, 1. ožujka 2024. ugostili smo  62 učenika  i 20 mentora iz 16 osnovnih i tri srednje škole te 10 članova povjerenstava. Učenici su se natjecali u dvije kategorije: kviz znanja i kreativni uradak. 

Naši učenici, Ana, Nola i Vinko, osvojili su 4. mjesto u kategoriji Kviz znanja. Za natjecanje ih je pripremala mentorica Nina Vugrinec, školska  knjižničarka.

 

Prije natjecanja održan je kratak kulturno-umjetnički program koji je započeo hrvatskom himnom u izvedbi Mure, učenice 7.a razreda. Igrokaz „Trinaesti petak u godini“ odigrali su učenici 4.a razreda. Mura je otpjevala i međimursku narodnu pjesmu „Daj mi, Bože, oči sokolove“. Program su vodili učenici Nela i Fran. Sudionicima su se obratile gradonačelnica Grada Čakovca, pročelnica Odsjeka za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske županije, voditelji natjecanja i ravnateljica II. osnovne škole Čakovec. Učenike su za program pripremili učiteljica Dunja Mikulaj, učitelj Petar Korbelj i školska knjižničarka Nina Vugrinec.

 

 

U kategoriji Kviz znanja 1. mjesto osvojila je ekipa iz OŠ I. G. Kovačića Sveti Juraj na Bregu (Kyara, Lana, Matilda), mentor: Vlasta Horvat; 2. mjesto ekipa iz OŠ Prelog (Ena, Nina, Tija), mentor: Livija Ružić i 3. mjesto ekipa iz OŠ Donja Dubrava (Helena, Morena, Tin), mentor: Renata Dolenec. U kategoriji Kreativni uradak 1. mjesto osvojila je Matilda, učenica III. OŠ Čakovec, mentor: Melita Pavić; 2. mjesto Ela, učenica OŠ Ivanovec, mentor: Tanja Radiković i 3. mjesto Bruna, učenica OŠ Donja Dubrava, mentor: Renata Dolenec.

Učenike koji su osvojili prva dva mjesta u Kvizu znanja i prvo mjesto iz Kreativnog uratka čeka nacionalna razina natjecanja koja će se održati u svibnju.

Ponosni smo što je naša škola taj dan ugostila stotinjak zaljubljenika u knjigu i čitanje.

Kako je sve proteklo, pogledajte u kratkom filmu.

Pripremila: Nina Vugrinec

 


II. osnovna škola Čakovec