2014-01-30 19:37:52

ETWINNING PROJECT "SAFE INTERNET: A BRIDGE BETWEEN US"

Uoči Dana sigurnijeg interneta pridružili smo se još jednom eTwinning projektu:

Safe Internet: A Bridge Between Us.

 

Europska oznaka kvalitete: Branka Lamza i Iva Naranđa

EQL

Partneri:

Evaggelia Kontopidi (Varvakeio Experimental Junior High School (Βαρβάκειο), Ψυχικό, Grčka) i Liz Allton (Arden Academy, Solihull, Ujedinjeno Kraljevstvo).

Našu državu u projektu predstavljaju učiteljica engleskog jezika Branka Lamza i učiteljica informatike Iva Naranđa s učenicima 7. i 8. r. koji polaze izbornu nastavu informatike.

Radni jezik projekta je engleski a dob učenika sudionika projekta 13 - 15 godina. Projekt će trajati do kraja ove nastavne godine.

Uz mnoštvo kreativnih sadržaja koje mladi mogu stvoriti u online okruženju, na žalost postoji i više sigurnosnih pitanja o kojima treba voditi računa kako bismo im omogućili sretno djetinjstvo i uspješno snalaženje u svijetu tehnologija. Kroz ovaj projekt želimo potaknuti dobru praksu korištenja interneta, promicati svijest o sigurnosti na internetu i "stvoriti bolji internet zajedno" što namjeravamo postići surađujući putem raznih Web 2.0 alata i podržavajući Dan sigurnijeg Interneta 2014. zajedno s partnerima iz Grčke i Ujedinjenog Kraljevstva.

Radom na projektu učiteljice i učenici će surađivati s partnerima iz Grčke i Ujedinjenog Kraljevstva koristeći informacijske i komunikacijske tehnologije, predstaviti neke od prekrasnih mogućnosti koje pruža Internet, podići svijest o opasnostima na koje nailazimo u online okruženju, razmijeniti poglede i informacije o digitalnim navikama mladih, poboljšati vještine pisanja i govorenja na engleskom jeziku, bolje razumijeti kako europski vršnjaci koriste internetske izvore, društvene mreže, online igre i druge online sadržaje, te kako reagiraju njihovi roditelji, istražiti sigurnosne politike za škole u drugim državama kao i dostupne javne agencije kojima se mladi mogu obratiti u slučaju problema na internetu, shvatiti kako Internet utječe na svakodnevicu mladih i lokalnih zajednica širom Europe.

 

Safer Internet Day 2014 View more presentations or Upload your own.


SKYPE MEETING GREECE CROATIA - slideshows    

 

INTEGRIRANA NASTAVA ENGLESKOG JEZIKA I INFORMATIKE:   COPYRIGHT - EMAZE   SAFETY ON THE NET - GLOGSTER  

 

 

 

 

 

 

SCRATCH

 

Teens' Digital Habits: Survey Results and Conclusions  

 

Partnerska zbirka članaka o internetu i tehnologiji

 

Newspaper Internet and Technology Articles Publish at Calameo or read more publications.

II. osnovna škola Čakovec