Datum objave: 17. listopada 2024.
Kategorija: Aktivnosti

Projektni dan 15.10.2024.

U utorak 15.10.2024. u našoj je školi nastava bila organizirana na malo drugačiji način. Prva tri sata održale su se radionice po razredima, a četvrti sat su se svi uputili u dvoranu i prezentirali što su radili i naučili tijekom radionica.

Radionicama smo obilježili Dane kruha i Program Nacionalne zaklade za civilno društvo u sklopu kojeg se djeca i mladi podučavaju o povezanosti održivosti hrane i okoliša s prehranom, poljoprivredom, energijom, životnim stilovima i smanjenjem otpada u skladu s globalnim ciljevima održivog razvoja i UN-ovim Programom održivog razvoja do 2030. godine.

Učenici su zajedno sa svojim učiteljima na radionicama crtali i izrađivali zdrave menije, menije za posebne kategorije ljudi (sportaše, osobe sa celijakijom itd.). Od jesenskih plodova izrađivali su razne likove, slagali voćne salate, mijesili i pekli kroasane, napravili zdravu nutellu i pekli vafle. Naučili su kako čitati deklaracije proizvoda, kako što manje bacati hranu te ju iskoristiti i pohraniti na različite načine. Kroz radionice su se zabavili, pokazali svoju kreativnost i obogatili svoje znanje.

Skip to content