preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Dabar

Dabar

Dabar

Hrvatski u školi

Institut za jezik i jezikoslovlje

elektire

Hrvatska udruga za disleksiju

ADHD

PETZANET

Brojač posjeta
Ispis statistike od 6. 5. 2011.

Ukupno: 398763
Ovaj mjesec: 1001

eMatica

CARNet Admin

YOUTUBE

KVIZ

U skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka na školskom webu ne objavljujemo osobne podatke i fotografije učenika, osim uz pismenu suglasnost roditelja.

 

iva.naranda@skole.hr

 
 

RAZLIČAK

Znate li zašto se naš list zove Različak?

THE BUZZ

ŠKOLSKA UČILICA

PROMETNA UČILICA

HRABRI TELEFON

HRABRI TELEFON

"Trebaš pomoć i podršku? Događa ti se nešto loše u obitelji ili školi, a čini ti se da se nemaš kome povjeriti? Hrabri telefon pomoć i podršku nudi i putem CHAT-a svakim radnim danom od 15 do 18 sati.


Razgovor sa savjetovateljem Hrabrog telefona je potpuno anoniman te je dostupan putem web stranice www.hrabritelefon.hr.


Nemoj šutjeti o tome, potraži pomoć !"
   

Događanja u našoj školi i obavijesti

Dan škole

Uvaženi članovi školskog odbora, kolegice i kolege učitelji, poštovani radnici škole, dragi učenici, cijenjeni roditelji,

u neobičnim okolnostima danas slavimo Dan škole i obilježavamo 65. obljetnicu djelovanja. Po prvi puta od njenog osnivanja 5.7.1955. kada je odlukom općinskih vlasti nastala II. osnovna škola Čakovec, nismo u mogućnosti okupiti se u školskim prostorima i zajedničkim programom proslaviti naš Dan. Pandemija corona virusa u nekoliko mjeseci promijenila je puno toga u našim životima. Preko noći prešli smo na nastavu na daljinu, radili od kuće, rješavali svakodnevne probleme u komunikaciji, tražili najbolja rješenja, učili jedni od drugih, privikavali se na nove uvjete života. Koliko smo u tome uspjeli i kakvo iskustvo stekli prosudite sami.


Školu je polazilo 450 učenika u 20 razrednih odjela s prosječno 22.5 učenika po razrednom odjelu, a u školi je radilo 58 zaposlenika. Rad u jednoj smjeni sa dvije skupine Produženog boravka nismo uspjeli u potpunosti zadržati zbog povećanja broja učenika u prvim razredima te smo morali u trećim i četvrtim razredima raditi u dvije smjene sa po dva odjela.

U najkraćim crtama istaknuti ću sve naše rezultate i aktivnosti u ovoj školskoj godini unatoč prekidu natjecanja koja su bila u tijeku.

Vjeroučiteljica Marta Novak uz svesrdnu pomoć brojnih kolegica i kolega, te učenika i roditelja, nastavila je s radom i projektima na jačanju i razvoju aktivnosti u učeničkoj zadruzi „Tibet“. Kruna toga rada bio je posjet ministrice Blaženke Divjak, 26.2.2020.godine našoj školi. Taj nas je posjet iznenadio ali i obradovao, zbog činjenice da je Ministarstvo prepoznalo značaj projekata na kojima radimo. Projekti su bili vezani uz održivi razvoj, očuvanje sjemena starih vrsta povrća koje su sadili naše bake i recepata po kojima su kuhale. Iz ove ideje izrastao je Tjedan integrirane nastave koji smo proveli od 24.do 28.2.2020. god.

Druga naša vrijedna aktivnost je završetak projekta Erasmus + koji je vodila učiteljica Branka Lamza sa suradnicima. Projekt je trajao dvije godine i u njemu je sudjelovalo 6 europskih zemalja. Velika su to i korisna iskustva a osim putovanja proveli smo i brojne aktivnosti. Cijeli projekt ocjenjen je visokom ocjenom a financiran je sredstvima EU. Radi odgovornog trošenja novca nagrađeni smo sa 20% dodatnih sredstava koje smo utrošili na informatičku opremu. Zbog dugogodišnjeg sudjelovanja u eTwinning projektima i dalje nosimo oznaku Europske kvalitete kao eTwinning škola a ove godine radimo na projektu umjetne inteligencije kojeg vodi učiteljica Iva Naranđa. Učiteljica Branka Lamza na ćelu je drugog eTwinning projekta a njene suradnice, učiteljice Iva Naranđa, Dunja Mikulaj, Nives Horvat, Monika Vrtarić Vuk i Ida Veselovac nagrađene su za svoj rad.

Naša škola bila je domaćin županijskom natjecanju „Čitanjem do zvijezda“ a učenica Sonja Makarova osvojila je prvo mjesto u kategoriji kreativnog uratka i pozvana je na nacionalnu razinu natjecanja, koja nije održana. Voditeljica ovih aktivnosti bila je knjižničarka Nina Vugrinec.

Na županijski „Lidrano“, pravo nastupa ostvarila je učenica Jana Maltar 3.b pod vodstvom učiteljice Marijane Haramije i učenik Krsto Habuš 5.b pod vodstvom učiteljice Ine Magić.

Vjeroučiteljice Marta Novak i Sandra Radiković osmislile su i zajedno s kolegicama i kolegama, realizirali prigodom Dana zahvalnosti, tradicionalnu manifestaciju Dani kruha.

Ples pod maskama prigodom Fašnika organizirala je pedagoginja Sonja Klarić i provela sa suradnicima.

Učiteljica Iva Naranđa redovno je uređivala web stranicu i pratila sve aktualnosti vezane uz školu.

Informatika i ove školske godine ima zapaženo mjesto u nizu dobrih rezultata.

Učenik Karlo Perčić u kategoriji Digitalnih kompetencija 5, osvojio je drugo mjesto. U kategoriji Logo 5 učenik Leon Žvorc osvojio je prvo mjesto. U kategoriji Algoritmi 6, učenik Fran Janči osvojio je prvo mjesto, učenik Filip Vinko drugo mjesto a učenica Ema Šamarija treće mjesto. U kategoriji Algoritmi 8, učenici Luka Dakić i Petar Vinko osvojili su treće mjesto. Za kategoriju Digitalne kompetencije mentorica je Iva Naranđa. Za kategoriju Logo 5 mentori su Iva Naranđa i Viktor Lazar (vanjski mentor), za kategoriju Algoritmi 6 mentori su Iva Naranđa i Dejan Drabić (vanjski mentor), a za kategoriju Algoritmi 8 Gordan Bartolić i Dejan Drabić (vanjski mentor).

Učenici viših razreda sudjelovali su na međunarodnom natjecanju iz informatike i računalnog razmišljanja „Dabar 2019“. U kategoriji KiloDabar učenike 5. i 6. razreda vodila je učiteljica Iva Naranđa a učenike 8. razreda u kategoriji MegaDabar, učitelj Gordan Bartolić. U 10 % najboljih plasiralo se 12 naših učenika u kategoriji KiloDabar; Fran Janči, Krešo Lapat, Filip Vinko, Sven Bukal,Vid Muškinja, Tena Šegović,Ivan Vuk, Lena Terek, Dora Kovačić, Alem Bahić, Karlo Perčić i Bian Žižek a u kategoriji MegaDabar 2 učenika, Vedran Novaković i Luka Dakić.

Na županijskom natjecanju iz Tehničke kulture pod vodstvom učitelja Gordana Bartolića u kategoriji Robotika, učenik Fran Janči osvojio je prvo mjesto i pozvan je na državno natjecanje a učenik Nikola Hren bio je drugi. U kategoriji Robotsko spašavanje žrtve, učenik Luka Kovačević osvojio je drugo mjesto a učenik Franko Barulek treće mjesto.

Županijsko natjecanje u matematici donijelo je puno radosti i ponosa učenicima i učiteljima naše škole. U konkurenciji učenika 4. razreda sudjelovali su Ivano Lukačević, Marko Horvat i Fran Zadravec pod vodstvom učiteljice Dunje Mikulaj. U konkurenciji učenika 6. razreda sudjelovao je učenik Fran Janči pod vodstvom učitelja Nine Bašeka. U konkurenciji učenika 7. razreda pod vodstvom učiteljice Nives Horvat sudjelovali su učenici, Andrija Železnjak, Roko Gluhak, Magdalena Pinc, Noa Kostel i Haja Rapaić. U konkurenciji učenika osmih razreda pod vodstvom učitelja Vlatka Pasarića, sudjelovali su učenici Vedran Novaković i Marija Dora Marodi.

Učenik Ivano Lukačević osvojio je prvo mjesto u kategoriji 4. razreda a Marko Horvat četvrto mjesto. Učenik Fran Janči osvoji je četvrto mjesto u kategoriji učenika 6. razreda. Učenica Marija Dora Marodi osvojila je prvo mjesto u kategoriji učenika 8. razreda. S obzirom da je ove godine državno natjecanje odgođeno, povjerenstvo je usporedilo sve županijske rezultate i odabralo najbolje učenike za sudjelovanje na matematičkoj olimpijadi (olimpijada je po rangu iznad državnog natjecanja). Poziv za olimpijadu dobili su učenici Ivano Lukačević i Marko Horvat za 4. razrede i Marija Dora Marodi za 8.razrede. Čestitke učenicima i učiteljima!

U vrijedne rezultate naših učenika u Glazbenoj školi valja istaknuti prve nagrade učenice Neve Haramije 3.c u flauti i Jakova Maltara 5.b u trubi.

Sportska priča škole zaslužuje posebnu pozornost. Sudjelovali smo na brojnim sportskim natjecanjima, košarci, nogometu, rukometu, atletici, plivanju, šahu, stolnom tenisu, badmintonu, krosovima i prvi puta u natjecanju Graničari za učenike 4. razreda.

Šahisti škole, Ivor Colev, Fran Janči, Krešo Lapat, Fran Sarač i Ivano Lukačević drugi su u županiji. Njihov voditelj bio je gospodin Zvonko Horvatić.

Učenice 7. i 8. razreda škole,Vida Kolarić,Jessica Ellena Novak, Anja Tušek, Haja Rapaić, Ema Šamarija, Karla Habuš,Franka Mikulić, Franka Fulir i Katarina Fumić druge su u županiji u plivanju.

Učenice 5. i 6. razreda, Tena Šegović, Nevia Fotak, Maja Bedić, i Kijara Marić prvakinje su županije u krosu a učenici, Matej Zečar, Anastas Arnaudovski, Filip Vinko i Nikola Hren drugi u županiji.

Atletičarke škole, učenice 5. i 6. razreda, Tena Šegović, Nevia Fotak, Kiara Jezernik, Miša Haček Lučić, Maja Bedić, Zoja Kraljić, Lena Terek, Kijara Marić i Lana Rešetar prvakinje su županije.

U stolnom tenisu učenice Marta Novak, Kiara Bubek, Larisa Ladić i Magdalena Pinc druge su u županiji, a učenici Krešo Lapat, Noa Šipoš, Edo Đurkas i Juraj Majnarić treći su u badmintonu na županijskom natjecanju.

Rukometaši škole, Jakov Sanjković, Luka Tkalćec, Luka Dokleja, Bruno Ladić, Sven Žerjav, Andrija Železnjak, Alek Mlinarić, Lovro Jurgec, Vito Čapalija, Teo Sanjković, Mata Mikulić, Vito Štampar, Petar Vinko i Vinko Bel prvaci su županije. Iza svih ovih rezultata stoji učitelj Mladen Dešić ali ističemo u rukometnom sportu odličnu suradnju s profesorom Davorom Vargom.

U stolnoteniskom sportu vrijedan pažnje je  pojedinačni niz rezultata učenice Marte Novak, koja je među najboljima na hrvatskoj rang listi u svojoj kategoriji.

Učenik Ivor Colev i dalje spada u najbolje hrvatske šahiste u svojoj kategoriji a bio bi i ove godine sudionik svjetskog  šahovskog prvenstva da je održano. Odlične rezultate postiže i u stolnom tenisu.

Učenica petog razreda Nevia Fotak u trčanju na 200m hrvatska je viceprvakinja u kategoriji iznad svoje, a u skoku u dalj, najbolje je rangirana atletičarka do 15 godina sa preskočenih 4.85 metara.

Pri samom kraju iznošenja naših aktivnosti ističem i druge sadržaje koje smo tijekom godine provodili; terensku nastavu, radionice, preventivne programe, projekte, izložbe, smotre, domaćinstva, natjecanja, humanitarne akcije i drugo. Posebnu zahvalu prenosim svim mojim kolegicama i kolegama, učenicima i roditeljima škole, za sav trud i rad koji su podnijeli u uvjetima pandemije. Bez Vas ovo ne bi bilo moguće ostvariti. Hvala!

Dragi učenici, bivši i sadašnji uposlenici, gospođe i gospodo,

čestitam vam Dan škole i Dan državnosti i zahvaljujem na svemu što ste za nju učinili!

Neka Božji blagoslov prati nas, našu školu i domovinu našu Hrvatsku!

 

U Čakovcu, 29.5.2020. godine                      Ravnatelj: Vinko Grgić, prof.

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Iva Naranđa Vinko Grgić   datum: 29. 5. 2020.

 

DOGAĐANJA U NAŠOJ ŠKOLI  U PRETHODNIM ŠKOLSKIM GODINAMA MOŽETE PRONAĆI U ARHIVI NAŠIH VIJESTI.

e-Dnevnik

e-Dnevnik

e-dnevnik za učenike


Satnica 2020./21.

EU Code Week

CodeWeek 2019


Office 365

MS Office 365

Besplatna Office365 usluga i alati koji omogućuju suradnju i komunikaciju između svih sudionika u obrazovnom sustavu.

Korisnici koji su prethodno aktivirali svoje račune putem ove stranice mogu direktno do svojih računa putem stranice portal.office.com.


UDŽBENICI 2020-21

MZO - Vijesti

Škola za život

Škola za život


KNJIŽNICA

MZO - Natječaji

Upute za webmail
Priloženi dokumenti:
CARNET Webmail-upute.pdf


UPISI U SŠ

upisi


Edmodo

Edmodo


eTwinning

 

European Schoolnet Academy

European Schoolnet Academy


School Education Gateway

School Education Gateway


Portal edu.hr

portal edu.hr


Erasmus+

Innovate Together


Brošura za roditelje

Brošura


E-MAIL ADRESA

ured@os-druga-ck.skole.hr

E-MAIL
 


ODRŽIVA ENERGIJA

PREGLED AKTIVNOSTI

PROGRAMIRANJE

EUROPSKI TJEDAN PROGRAMIRANJA


PROJEKT ŠAFRAN

PROJEKT ŠAFRAN - THE CROCUS PROJECT


WWF

WWF


FOREST - ŠUMA


CARNet vijesti - RSS

Kalendar
« Prosinac 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


 

ENCIKLOPEDIJA


 

WIKIPEDIA NARODNE NOVINE


CARNet CERT - RSS
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

HIMNA NAŠE ŠKOLE

HIMNA

NASRED NAŠEG ČAKOVEČKOG JUGA
UZDIŽE SE OSNOVNA DRUGA

NAJLJEPŠA JE ŠKOLA
SVA U CVIJEĆU
SVAKOM DAJE I ZNANJE I SREĆU

NAJLJEPŠA JE ŠKOLA
SVA U CVIJEĆU
SVAKOM DAJE I ZNANJE I SREĆU

NAJJAČI SMO NAJBOLJI SMO
DRUGE NAŠE DJECA SVI SMO
PUNI ZNANJA PUNI SREĆE
ZAUSTAVIT NAS NITKO NEĆE

NAJJAČI SMO NAJBOLJI SMO
DRUGE NAŠE DJECA SVI SMO
PUNI ZNANJA PUNI SREĆE
ZAUSTAVIT NAS NITKO NEĆE

NAKON OSAM GODINA SREĆE
SVATKO SVOJIM PUTEM KREĆE
SJETIT ĆE SE JEDNOM STARIH DANA
I NAJLJEPŠIH ĐAČKIH USPOMENA

SJETIT ĆE SE JEDNOM STARIH DANA
I NAJLJEPŠIH ĐAČKIH USPOMENA

NAJJAČI SMO NAJBOLJI SMO
DRUGE NAŠE DJECA SVI SMO
PUNI ZNANJA PUNI SREĆE
ZAUSTAVIT NAS NITKO NEĆE

NAJJAČI SMO NAJBOLJI SMO
DRUGE NAŠE DJECA SVI SMO
PUNI ZNANJA PUNI SREĆE
ZAUSTAVIT NAS NITKO NEĆE

PUNI ZNANJA PUNI SREĆE
ZAUSTAVIT NAS NITKO NEĆE

Priloženi dokumenti:
Druga.wma


Korisni linkovi

Tražilica
preskoči na navigaciju