preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Ugasimo nasilje

Hrvatski u školi

Institut za jezik i jezikoslovlje

elektire

Hrvatska udruga za disleksiju

ADHD

PETZANET

Dabar

Dabar

Dabar

U skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka na školskom webu ne objavljujemo osobne podatke i fotografije učenika, osim uz pismenu suglasnost roditelja.

 

iva.naranda@skole.hr

 
 

RAZLIČAK

Znate li zašto se naš list zove Različak?

THE BUZZ

ŠKOLSKA UČILICA

PROMETNA UČILICA

HRABRI TELEFON

HRABRI TELEFON

"Trebaš pomoć i podršku? Događa ti se nešto loše u obitelji ili školi, a čini ti se da se nemaš kome povjeriti? Hrabri telefon pomoć i podršku nudi i putem CHAT-a svakim radnim danom od 15 do 18 sati.


Razgovor sa savjetovateljem Hrabrog telefona je potpuno anoniman te je dostupan putem web stranice www.hrabritelefon.hr.


Nemoj šutjeti o tome, potraži pomoć !"
   

eTwinning

ETWINNING PROJEKT GREEN COMPUTING FOR GREENER EARTH

eTwinning projekt Green Computing for Greener Earth pokrenule su učiteljica informatike Iva Naranđa i učiteljica Bilge Varel iz Turske. Projekt će trajati cijelu školsku godinu 2022./2023., a iz II. osnovne škole Čakovec u njemu će sudjelovati učenici osmog razreda koji polaze izbornu nastavu informatike. Pojedine projektne aktivnosti realizirat će se uz suradnju s učiteljicom likovne kulture Monikom Vrtarić-Vuk i učiteljicom engleskog jezika Ivankom Novak.

Nacionalna oznaka kvalitete - Iva Naranđa

Nacionalna oznaka kvalitete - Ivanka Novak

Europska oznaka kvalitete - Iva Naranđa

Europska oznaka kvalitete - Ivanka Novak


 

TwinSpace

Vijest na naslovnici, najava novog eTwinning projekta:

Novi eTwinning projekt: Green Computing for Greener Earth

 

logo Green Computing for Greener Earth

 

poster projekta s QR kodom

 

U projektu sudjeluje trinaest škola iz osam država (Hrvatska, Turska, Grčka, Poljska, Litva, Portugal, Rumunjska i Španjolska).

 

 


 

PREGLED AKTIVNOSTI

 

Na Twinspace forumu učitelji su dogovorili pravila e-sigurnosti koja će se primjenjivati tijekom ovog projekta. Dogovorena pravila prikazana su na dvodijelnom posteru.

 

eSafety rules

eSafety rules

 

 

Na početku projekta škole su se predstavile partnerima kratkim prezentacijama napravljenima u alatu po vlastitom izboru.

 

 

 

Pripremljen je i proveden inicijalni upitnik u kojem su sudjelovali učenici i učitelji sudionici projekta.

 

eTwinning projekt Green Computing for Greener Earth - inicijalni upitnik

 

Rezultati inicijalnog upitnika:

 

Uvodna projektna aktivnost za učenike sastojala se od stvaranja oblaka riječi u alatu WordArt i prenošenja vlastitih radova na zajednički Padlet. Oblaci riječi sastojali su se od naziva eTwinning projekta i imena država sudionica ovog projekta. Na Padletu su prikupljeni oblaci riječi koje su napravili učenici sudionici projekta i omogućeno je ocjenjivanje zvjezdicama.

 

word clouds - oblaci riječi

word clouds - oblaci riječi

 

Padlet

 

Nakon uvodnih aktivnosti, učenici su sudjelovali u pripremi članaka za prvi broj časopisa Green Computing for Greener Earth. Glavna tema ovog broja je elektronički otpad.

 

časopis 1 - elektronički otpad

 

Vijest na naslovnici:

Prvi broj digitalnog časopisa Green Computing for Greener Earth

 

 

 

Učenici su u alatu Canva izradili božićne i novogodišnje čestitke s raznim ekološkim porukama i željama.

 

 

Čestitke naših učenika:

 

Čestitke iz svih partnerskih škola prenijeli smo na zajednički Padlet.

Vijest na naslovnici:

eTwinning: Sretan Božić i Nova godina

 


 

U siječnju 2023. učenici su pripremili članke za drugi broj časopisa Green Computing for Greener Earth, s temom broja "zelene prakse u IT tvrtkama".

Odabrane su dvije teme:

  • Tech Companies Who Are Being Green
  • Green data centers and cloud computing

 

eTwinning project Green Computing for Greener Earth

 

eTwinning project Green Computing for Greener Earth

 

Vijest na naslovnici:

Drugi broj digitalnog časopisa Green Computing for Greener Earth

 

 


 

Dvije učenice naše škole sudjelovale su u međunarodnom timu učenika koji je pripremio pitanja za kviz o elektroničkom otpadu, temeljen na prvom broju časopisa Green Computing for Greener Earth. Partnerske škole odabrale su alat u kojem se izradio kviz putem TwinSpace ankete. Najvećim brojem glasova za izradu kviza odabran je alat Kahoot!. Tim A kreirao je kviz za učenike u dobi do 12 godina, a tim B kviz za učenike u dobi od 13 do 16 godina. Tim A sastojao se od učenika iz Turske, Poljske, Grčke, Litve i Portugala, a tim B činili su učenici iz Hrvatske, Poljske, Rumunjske, Grčke i Španjolske.

kviz

kviz 1               kviz 2

 


 

Dan sigurnijeg interneta 2023.

 

Safer Internet Day - eTwinning project Green Computing for Greener Earth

 

U povodu obilježavanja Dana sigurnijeg interneta pokrenuta je rasprava za učenike na Twinspace forumu. Učenici su sudjelovali u pripremi članka za treći broj digitalnog časopisa Green Computing for Greener Earth, s temom Što radite s vašim digitalnim uređajima kada postanu elektronički otpad?. Učenici su se prisjetili problematike elektroničkog otpada i odigrali Kahoot kviz E-waste koji je napravljen ranije u sklopu ovog eTwinning projekta te su osviješteni o potrebi brisanja osobnih podataka prije predaje digitalnog uređaja i vraćanja uređaja na tvorničke postavke. Učenici su izradili Forms obrazac i proveli online anketu među polaznicima izborne nastave informatike u osmom razredu naše škole. Preveli su anketu na engleski jezik i surađujući u timovima radili na dijeljenom dokumentu na izradi članka u kojem se opisuje provedeno online istraživanje, rezultati i zaključci. 

 

eTwinning project Green Computing for Greener Earth

eTwinning project Green Computing for Greener Earth

eTwinning project Green Computing for Greener Earth

 

Članak na naslovnici o svim aktivnostima u povodu Dana sigurnijeg interneta, uključujući i aktivnosti iz eTwinning projekta Green Computing for Greener Earth:

Dan sigurnijeg interneta 2023.

Članak na Portalu za škole:

Dan sigurnijeg interneta 2023.

 

Vijest na naslovnici:

Treći broj digitalnog časopisa Green Computing for Greener Earth

 

 


 

Nakon objave drugog broja časopisa Green Computing for Greener Earth, s temom broja "zelene prakse u IT tvrtkama", početkom ožujka 2023. troje naših učenika sudjelovalo je u međunarodnom timu učenika koji je napravio dvije osmosmjerke temeljene na ključnim riječima iz časopisa broj 2. Naši učenici odabrali su riječi za osmosmjerke koje smo podijelili s partnerima iz Turske i Grčke, a oni su koristeći te riječi napravili osmosmjerke u alatu Learningapps.

 

 

https://learningapps.org/view29611093

https://learningapps.org/view29612059

 


 

Digitalna čistka - Digital Cleanup Day

Akcija digitalnog čišćenja pod nazivom Digitalna čistka održala se u ožujku 2023. u sklopu svjetske akcije pod nazivom Digital Cleanup Day. Sudjelovanje u akciji Digitalna čistka izvrsno se uklopilo u eTwinning projekt Green Computing for Greener Earth, te se više projektnih partnera odazvalo pozivu i pridružilo akciji digitalnog čišćenja.

Više o ovoj akciji može se pogledati u vijesti na naslovnici:

Digitalna čistka 2023.

 

Digital Cleanup Day 2023 - eTwinning

certifikat Digital Cleanup Day 2023


 

Nakon objave trećeg broja časopisa Green Computing for Greener Earth, s temom broja eSafety, dva naša učenika sudjelovala su u međunarodnom timu učenika koji je pripremio Kahoot kviz. Učenici su najprije čitali navedeni časopis i zatim pripremili pitanja za kviz koja se temelje na člancima iz ovog broja časopisa.

 

Priprema pitanja za kviz

kviz 3

 

Nekoliko naših učenica sudjelovalo je u drugom međunarodnom timu učenika koji je surađivao na izradi dva zadatka spajanja parova i jedne križaljke u alatu LearningApps, također temeljeno na našem časopisu broj 3.

https://learningapps.org/view29600323

https://learningapps.org/view29717906

https://learningapps.org/view29853825

 

LearningApps - collaborative activity

LearningApps - collaborative activity

LearningApps - collaborative activity

LearningApps crossword - eTwinning project Green Computing for Greener Earth

 


 

Međunarodni dan šuma

 

 

Povodom Međunarodnog dana šuma učenici su surađivali u online okruženju kako bi napravili PowerPoint prezentaciju o šumama, zanimljivim činjenicama, proizvodnji papira, savjetima kako štedjeti papir prilikom ispisa i recikliranju papira, na engleskom jeziku.

 

Međunarodni dan šuma

Međunarodni dan šuma

 

Učenici su ukrasili pano u informatičkoj učionici. 

International Day of Forests

International Day of Forests

International Day of Forests

 

 

Poseban dio naših aktivnosti bilo je stvaranje podsjetnika (friendly reminder label) koje smo postavili na pet pisača u školi, te je tako projekt postao vidljiviji u školi.

 

International Day of Forests - friendly reminder labelInternational Day of Forests - friendly reminder label

International Day of Forests - friendly reminder label

 

Tijekom ožujka 2023. učenici su surađivali na pripremi članka za četvrti broj digitalnog časopisa u kojem su opisali provedene aktivnosti.

 

rad na članku za časopis broj 4

 

Vijest na naslovnici:

Četvrti broj digitalnog časopisa Green Computing for Greener Earth

 

 


 

Nakon objave četvrtog broja časopisa učenici su surađivali u međunarodnim timovima učenika na pripremi i izradi Kahoot kviza i LearningApps igri spajanja parova i pogađanja riječi. Za ovu aktivnost naši su učenici pripremili pitanja i tekstove, a učenici iz partnerskih škola kreirali su igre s pripremljenim materijalima.

kviz 4

 

https://learningapps.org/view30443389

https://learningapps.org/watch?v=pcmqim23a23


 

Map of eTwinning

U travnju smo naš projekt dodali na kartu eTwinninga (Map of eTwinning) dostupnu u eTwinning grupi „Innovation and Education - AI, Creativity and Well-being with eTwinning“.

 

Map of eTwinning

 


 

U organizaciji Future Classroom Lab-a 18. travnja 2023. održan je Webinar: Driving climate action in your schools with green IT kojeg je pratilo nekoliko učiteljica sudionica eTwinning projekta Green Computing for Greener Earth u sklopu profesionalnog razvoja. Iz naše škole sudjelovala je učiteljica Iva Naranđa.

FCL Webinar: Driving climate action in your schools with green IT

 


 

Anketa How eco-friendly are we when using digital devices?

U travnju 2023. učenici i učitelji sudionici projekta sudjelovali su u online anketi How eco friendly are we when using digital devices? koju su pripremile učiteljice Iva Naranđa (Hrvatska), Bilge Varel (Turska), Gražina Avižienienė (Litva), Marina Hussein and Ana Lúcia (Portugal).

 

How eco-friendly are we when using digital devices?

 

Rezultati ankete:


 

Dan planeta Zemlje

 

Dan planeta Zemlje

 

U povodu Dana planeta Zemlje učenici su surađivali u online okruženju kako bi napravili članak s primjerima kako tehnologija može pomoći Zemlji, na engleskom jeziku. Na izradi ovog članka naši učenici surađivali su s učenicima iz turske škole Mustafa Kiriş Ortaokulu Efeler, Aydın.

 

Dan planeta Zemlje - kako tehnologija može pomoći Zemlji

Dan planeta Zemlje - kako tehnologija može pomoći ZemljiDan planeta Zemlje - kako tehnologija može pomoći Zemlji

 

Vijest na naslovnici:

Peti broj digitalnog časopisa Green Computing for Greener Earth

 

 


 

Nakon objave petog broja časopisa učenici su još jednom surađivali u međunarodnim timovima učenika na pripremi i izradi Kahoot kviza i LearningApps igri temeljenih na časopisu broj pet.

Naši učenici izradili su Kahoot kviz s pitanjima koja su pripremili učenici iz partnerskih škola i LearningApps igru spajanja parova za koju su također tekstove i slike pripremili učenici iz partnerskih škola.

 

kviz 5

 

https://learningapps.org/display?v=ph3t0jd9c23

 


 

Vrijeme za igru!

Naši učenici odigrali su razne online igre napravljene tijekom ovog projekta, Kahoot kvizove, Quizizz kviz, Genially Escape Room, WordWall igre i razne LearningApps igre (spajanje parova, križaljke, osmosmjerke, zadaci popunjavanja teksta, pogađanje riječi). Sve navedene igre rezultat su suradnje učenika u više međunarodnih timova. Sve igre temelje se na časopisima napravljenima u sklopu projekta, a za pripremu pitanja, tekstova i slika trebalo je pročitati časopise.

 

Igranje Kahoot kviza temeljenog na časopisu broj 1, E-waste:

Kahoot kviz - časopis No 1

 

Igranje Kahoot kviza temeljenog na časopisu broj 2, Green Practices in IT Companies:

Kahoot - časopis No 2Kahoot podium

 

Igranje Quizizz kviza temeljenog na časopisu broj 2, Green Practices in IT Companies:

Quizizz - časopis No 2

 

Igranje dviju LearningApps osmosmjerki temeljenih na časopisu broj 2, Green Practices in IT Companies:

LearningApps word search - časopis No 2

LearningApps word search - časopis No 2

 

Igranje Genially Escape Room-a temeljenog na časopisu broj 2, Green Practices in IT Companies:

Genially Escape Room - časopis No 2

Genially Escape Room - časopis No 2

 

Igranje WordWall igri temeljenih na časopisu broj 3, eSafety:

WordWall - časopis No 3

WordWall - časopis No 3

 

Igranje raznih LearningApps igri temeljenih na časopisu broj 3, eSafety:

LearningApps igre - časopis No 3LearningApps igre - časopis No 3

 

Igranje Kahoot kviza temeljenog na časopisu broj 3, eSafety:

Kahoot

 

Igranje Kahoot kviza temeljenog na časopisu broj 4, International Day of Forests:

Kahoot kviz - časopis No 4Kahoot podiumKahoot podium

 

Igranje raznih LearningApps igri temeljenih na časopisu broj 4, International Day of Forests:

LearningApps igre - časopis No 4

 

Igranje Kahoot kviza temeljenog na časopisu broj 5, Earth Day & How Technology Can Help the Earth:

Kahoot kviz - časopis No 5Kahoot podiumKahoot podium

 

Igranje LearningApps igri temeljenih na časopisu broj 5, Earth Day & How Technology Can Help the Earth:

LearningApps

LearningApps

 


 

Dan eTwinninga

 

Dan eTwinninga 2023

 

Učenici su sudjelovali u AnswerGardenu What does eTwinning mean to you? na kojem su zajedno s učenicima iz drugih država kreirali oblak riječi. Fotografije i informacije o proslavi Dana eTwinninga prenijeli smo na zajednički Wakelet.

 

eTwinning Day 2023 AnswerGarden

AnswerGarden eTwinning Day 2023

Vijest na naslovnici:

Dan Europe i eTwinninga


 

U svibnju 2023. učenici i učitelji sudionici projekta ispunili su završni upitnik koji je jednak inicijalnom upitniku provedenom na samom početku projekta. 

 

final survey

 

Rezultati završnog upitnika:

 


 

Pred kraj projekta uređen je pano u informatičkoj učionici na kojem su izloženi razni projektni posteri, od postera s projektnim pravilima e-sigurnosti i nekoliko prigodnih postera izrađenih u povodu obilježavanja važnih datuma, do postera s QR kodovima za časopise i igre napravljene tijekom eTwinning projekta Green Computing for Greener Earth.

 

pano

pano QR kodovi


 

Evaluacija

Naši učenici ispunili su evaluacijski upitnik za učenike.

 

evaluacija projekta

 

Rezultati evaluacijskog upitnika za učenike sudionike projekta:

 

Rezultati evaluacijskog upitnika za učitelje sudionike projekta:

 

Izvješće o rezultatima evaluacije koje su zajedno pripremili učitelji sudionici projekta dostupno je na TwinSpaceu.

 

Refleksija

U lipnju 2023. učenici su pozvani da razmisle o provedenom projektu i podijele svoje misli s učenicima sudionicima ovog projekta na Padletu.

 

Refleksija - Padlet

 


 

Online susreti za učitelje sudionike eTwinning projekta Green Computing for Greener Earth

 

1) U studenom 2022. održan je Twinspace online susret tijekom kojeg su autorice projekta Iva Naranđa i Bilge Varel dogovorile daljnje projektne aktivnosti.

 

Twinspace online meeting November 2022

 

2) Krajem svibnja održan je završni Twinspace online susret za učitelje u kojem je sudjelovalo pet učiteljica sudionica projekta. Na ovom susretu razgovaralo se o projektu, izazovima na koje se naišlo tijekom izvođenja projekta te su dogovorene završne projektne aktivnosti vezane za evaluaciju i diseminaciju projekta.

 

Twinspace online meeting May 2023

 


 

Za sudionike projekta pripremljene su potvrde o sudjelovanju.

 

potvrda o sudjelovanju u eTwinning projektu Green Computing for Greener Earth -  za učenike

potvrde o sudjelovanju u eTwinning projektu Green Computing for Greener Earth

 

potvrda - učitelji

potvrda - učitelji

 


 

Diseminacija tijekom lipnja 2023.: 

1) školska mrežna stranica

2) Portal za škole

3) Facebook II. osnovna škola Čakovec

4) Twitter Iva Naranđa

5) emedjimurje i Facebook emedjimurje

6) Weebly stranica projekta

 

Weebly stranica projekta

 


 

Newsletter 13 eTwinning grupe „Visibility of eTwinning Projects“, članak Learning about the Green Computing - from Magazines to Online Games, Iva Naranđa i Bilge Varel (stranice 125 – 131)

Newsletter 13 eTwinning grupe „Visibility of eTwinning Projects“

 


 

Nacionalna oznaka kvalitete:

eTwinning QL Green Computing for Greener Earth - Iva Naranđa

 

 

eTwinning QL Green Computing for Greener Earth Ivanka Novak

 

Europska oznaka kvalitete:

EQL Green Computing for Greener Earth - Iva Naranđa

EQL Green Computing for Greener Earth - Iva Naranđa

 


 

Pogled kroz prozor, 31. ožujak 2024.:

Upoznajmo zeleno računalstvo uz eTwinning

https://pogledkrozprozor.wordpress.com/2024/03/31/upoznajmo-zeleno-racunalstvo/Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Iva Naranđa   datum: 18. 10. 2022.

e-Dnevnik

e-Dnevnik

e-dnevnik za učenike


112

DAN EUROPSKOG BROJA 112

Priloženi dokumenti:
2024-Brosura-web 112.pdf


Satnica 2023./24.

Primanja roditelja

 

Termini primanja roditelja

2023./2024.

 


 

UDŽBENICI 2023-24

 

 

PRVI RAZREDI:

POPIS UDŽBENIKA I DODATNIH MATERIJALA (31.8.2023.)

 


Javni poziv - izleti

Office 365

MS Office 365

Besplatna Office365 usluga i alati koji omogućuju suradnju i komunikaciju između svih sudionika u obrazovnom sustavu.

Korisnici koji su prethodno aktivirali svoje račune putem ove stranice mogu direktno do svojih računa putem stranice portal.office.com.


UPISI U SŠ

Sve informacije i obavijesti o upisima u srednje škole možete pratiti ovdje:

upisi


EU Code Week

CodeWeek 2019


MZO - Vijesti

KNJIŽNICA

Škola za život

Škola za život


MZO - Natječaji

eTwinning

European Schoolnet Academy

European Schoolnet Academy


School Education Gateway

School Education Gateway


Erasmus+

Innovate Together


Brošura za roditelje

Brošura


E-MAIL ADRESA

ured@os-druga-ck.skole.hr

E-MAIL
 


PROJEKT ŠAFRAN

PROJEKT ŠAFRAN - THE CROCUS PROJECT


Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


HIMNA NAŠE ŠKOLE

HIMNA

NASRED NAŠEG ČAKOVEČKOG JUGA
UZDIŽE SE OSNOVNA DRUGA

NAJLJEPŠA JE ŠKOLA
SVA U CVIJEĆU
SVAKOM DAJE I ZNANJE I SREĆU

NAJLJEPŠA JE ŠKOLA
SVA U CVIJEĆU
SVAKOM DAJE I ZNANJE I SREĆU

NAJJAČI SMO NAJBOLJI SMO
DRUGE NAŠE DJECA SVI SMO
PUNI ZNANJA PUNI SREĆE
ZAUSTAVIT NAS NITKO NEĆE

NAJJAČI SMO NAJBOLJI SMO
DRUGE NAŠE DJECA SVI SMO
PUNI ZNANJA PUNI SREĆE
ZAUSTAVIT NAS NITKO NEĆE

NAKON OSAM GODINA SREĆE
SVATKO SVOJIM PUTEM KREĆE
SJETIT ĆE SE JEDNOM STARIH DANA
I NAJLJEPŠIH ĐAČKIH USPOMENA

SJETIT ĆE SE JEDNOM STARIH DANA
I NAJLJEPŠIH ĐAČKIH USPOMENA

NAJJAČI SMO NAJBOLJI SMO
DRUGE NAŠE DJECA SVI SMO
PUNI ZNANJA PUNI SREĆE
ZAUSTAVIT NAS NITKO NEĆE

NAJJAČI SMO NAJBOLJI SMO
DRUGE NAŠE DJECA SVI SMO
PUNI ZNANJA PUNI SREĆE
ZAUSTAVIT NAS NITKO NEĆE

PUNI ZNANJA PUNI SREĆE
ZAUSTAVIT NAS NITKO NEĆE

Priloženi dokumenti:
Druga.wma


Tražilica


preskoči na navigaciju