preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Dabar

Dabar

Dabar

Hrvatski u školi

Institut za jezik i jezikoslovlje

elektire

Hrvatska udruga za disleksiju

ADHD

PETZANET

U skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka na školskom webu ne objavljujemo osobne podatke i fotografije učenika, osim uz pismenu suglasnost roditelja.

 

iva.naranda@skole.hr

 
 

RAZLIČAK

Znate li zašto se naš list zove Različak?

THE BUZZ

ŠKOLSKA UČILICA

PROMETNA UČILICA

HRABRI TELEFON

HRABRI TELEFON

"Trebaš pomoć i podršku? Događa ti se nešto loše u obitelji ili školi, a čini ti se da se nemaš kome povjeriti? Hrabri telefon pomoć i podršku nudi i putem CHAT-a svakim radnim danom od 15 do 18 sati.


Razgovor sa savjetovateljem Hrabrog telefona je potpuno anoniman te je dostupan putem web stranice www.hrabritelefon.hr.


Nemoj šutjeti o tome, potraži pomoć !"
   

eTwinning

ETWINNING PROJEKT MY WATER FOOTPRINT

Projekt My Water Footprint pokrenule su učiteljice Bilge Varel iz Turske i Iva Naranđa, a pridružile su se škole iz trinaest država. Projekt će se provoditi tijekom školske godine 2020./2021. Sudjelujući u projektu My Water Footprint učenici će razumijeti što je vodni otisak, shvatiti važnost očuvanja svjetskih vodnih resursa i klimatskih promjena te razvijati vještine timskog rada i uporabe informacijsko-komunikacijske tehnologije. U projektu My Water Footprint sudjelovat će učenici sedmog i osmog razreda naše škole u sklopu izborne nastave informatike i izvannastavne aktivnosti eTwinneri. Projektu se pridružila i učiteljica engleskog jezika Ivanka Novak.

Nacionalna oznaka kvalitete i Europska oznaka kvalitete

eTwinning nacionalna oznaka kvalitete eTwinning europska oznaka kvalitete


eTwinning projekt My Water Footprint - projektni tim

 


 

mrežna stranica projekta

Facebook stranica projekta

 


 

Učiteljica Bilge Varel pripremila je promotivni video i dva postera koje svi projektni partneri mogu koristiti za diseminaciju projekta u svojim školama i državama.

 

 

eTwinning projekt My Water Footprint

eTwinning projekt My Water Footprint

 

Projektni plan sadrži aktivnosti za svaki mjesec, a u obliku postera pripremila ga je učiteljica Burcu Sik:

 

eTwinning project My Water Footprint - timeline

 


 

Pregled aktivnosti:

 

rujan 2020.

Tijekom rujna 2020. partneri su se najprije međusobno predstavili. Pripremili smo kratak video za predstavljanje škole i podijelili našu lokaciju na Google karti.

 

 

Na forumu smo dogovorili pravila e-sigurnosti koja će se primjenjivati tijekom projekta. Poster s dogovorenim pravilima pripremila je učiteljica Stavroula Skiada iz Grčke.

 

eSafety rules - eTwinning project My Water Footprint

 

Počeli smo i s diseminacijom projekta putem školske mrežne stranice, objavom članka o novim eTwinning projektima u našoj školi. Projekt je dodan u školski kurikulum.

 


 

listopad 2020.

Tijekom listopada sudjelovali smo u nekoliko aktivnosti. Učenici su na satu informatike u skladu s dogovorenim pravilima e-sigurnosti uredili svoje TwinSpace profile, dodali avatare koje su izradili u alatu AvatarMaker i sudjelovali u Twinspace forumu Meeting With Students.

 

eTwinning projekt My Water Footprint

 

Učenici i učitelji ispunili su inicijalni upitnik kako bismo saznali jesu li već upoznati s pojmom vodni otisak.

 

eTwinning projekt My Water Footprint inicijalni upitnik

eTwinning projekt My Water Footprint

 


 

Rezultati inicijalnog upitnika

My Water Footprint - rezultati inicijalnog upitnika

 

Iz rezultata inicijalnog upitnika možemo zaključiti da naši učenici već znaju ponešto o vodnom otisku, a sljedećih mjeseci još ćemo raditi na ovoj temi kako bismo naučili više.

 


 

Škole su dogovorile međunarodne timove učenika za pojedine projektne aktivnosti, izradu loga i suradnju na zajedničkoj prezentaciji. Učenici su izradili prijedloge za logo projekta za što su na nastavi informatike koristili program Bojanje 3D i online alat OnlineLogoMaker. Ovoj aktivnosti pridružila se školska Likovna grupa s učenicima petog razreda pod vodstvom učiteljice Monike Vrtarić Vuk te je tako naš projekt obogaćen i likovnim radovima.

 

My Water Footprint - logos

 

Polaznici izvannastavne aktivnosti eTwinneri sudjelovali su i u izradi dijeljene prezentacije Water Footprint (Google Slides) u kojoj je svaka škola uredila po tri slajda.

 

My Water Footprint

 


 

studeni 2020.

 

Uređen je pano u informatičkoj učionici.

My Water Footprint

 

Sudjelovali smo u online izboru loga projekta na Tricideru, a na TwinSpace forumu dogovorili smo pravila.

 

My Water Footprint - logo contest

 

Za konačan logo projekta odabran je rad učenika iz škole Atakent Ortaokulu, Turska:

 

Logo eTwinning project My Water Footprint

 


 

prosinac 2020.

 

Tijekom prosinca učenici su sudjelovali u nekoliko aktivnosti, a sve su provedene tijekom nastave na daljinu. Odigrali su igre koje su pripremili projektni partneri iz Rumunjske, Poljske i Grčke, rješavali su kviz iz Poljske i studiju slučaja iz Rumunjske. Učenici su aktivno radili na TwinSpaceu i sudjelovali u forumu, izradili čestitke u alatu Canva i samostalno ih postavili na TwinSpace.

 

My Water Footprint

My Water Footprint

My Water Footprint

My Water Footprint

My Water Footprint

 

Naši partneri iz brojnih država putem TwinSpacea poslali su nam raznolike čestitke koje sadrže poruke vezane uz temu projekta, vodni otisak i klimatske promjene. Naši učenici izradili su čestitke u alatu Canva i samostalno ih postavili na TwinSpace projekta, a sve čestitke prikupili smo na zajedničkom Padletu:

 

Made with Padlet

 


 

siječanj i veljača 2021.

 

MS Educator Centre - certificate

 

Tijekom siječnja 2021. počeli smo rad na priči o vodnom otisku i klimatskim promjenama koju ćemo zajedno s partnerima pripremati tijekom tri mjeseca, od siječnja do kraja ožujka.

Zajedno s partnerima dogovorili smo aktivnosti koje ćemo održati povodom Međunarodnog dana zaštite močvare i močvarnih staništa koji se obilježava 2. veljače. Naše aktivnosti u sklopu ovog projekta prijavili smo na karti događanja na stranici World Wetlands Day.

 

Wetlands in Croatia event

 

Polaznice izvannastavne aktivnosti eTwinneri sudjelovale su u izradi zajedničke prezentacije o močvarama u državama partnera (Google Slides), a radile su od kuće. Naše učenice istražile su močvare u Hrvatskoj i uredile slajdove za naše močvare te pripremile pitanja za zajednički kviz. Odgovori na pitanja nalaze se u prezentaciji. Pitanja za kviz najprije smo prikupili u dijeljenom dokumentu, a zatim napravili kviz pomoću alata Quizizz.

 

Wetlands in Croatia

 

Wetlands in Croatia - presentation

kviz o močvarama

 

Kao diseminacijska aktivnost organiziran je eTwinning Live Event.

eTwinning Live Event Wetlands in our countries

 

 

Prezentaciju su pogledali i učenici sedmog razreda te nakon toga rješavali kviz.

rješavanje kviza o močvarama

kviz o močvarama

 

U povodu Dana sigurnijeg interneta razmijenili smo ideje s partnerima, svaka škola imala je slobodu odabrati i predstaviti aktivnosti koje je provela sa svojim učenicima. Učenici II. osnovne škole Čakovec radili su prema kurikulumu Budi internet genijalac.

 

Dan sigurnijeg interneta 2021.

Interland

Interland

Interland

 

Dan sigurnijeg interneta - pano

pano u informatičkoj učionici

 

članak na emedjimurje

 


 

ožujak 2021.

Online susret

9. ožujka održali smo online susret s partnerima iz Grčke i Turske. Iz naše škole sudjelovali su učenici 7. b razreda, a susret je organizirala učiteljica Iva Naranđa. Tijekom susreta učenici su odigrali dva Kahoot kviza, tematski vezana uz ciklus vode i vodni otisak.

Vijest na naslovnici: Online susreti s eTwinning partnerima

online susret - Kahoot

 

Svjetski dan voda

Ove godine pozornost je usmjerena na prepoznavanje vrijednosti vode, a uz slogan Cijenite vodu! svi smo pozvani da razmislimo o tome što voda znači za svakoga od nas. Učenici su najprije bili pozvani da razmisle o tome što za njih znači voda te da svoj odgovor u obliku jedne riječi upišu na zajednički AnswerGarden. Zatim su učenici osmislili vlastite slogane o vodi i online glasovanjem odabrali jedan slogan iz naše škole koji smo dodali na suradnički poster napravljen u alatu Canva. Svoje slogane dodale su i druge partnerske škole, a postere smo izložili na panou u informatičkoj učionici uređenom u povodu Svjetskog dana voda na kojem su istaknuti i oblaci riječi koje su napravili učenici u alatu WordArt. Sljedeća aktivnost bilo je sudjelovanje u forumu na TwinSpaceu na kojem su učenici s vršnjacima razmijenili ideje i savjete kako uštedjeti vodu u svakodnevnom životu te kako smanjiti izravnu i neizravnu potrošnju vode. Učenici su pratili i lekciju s kvizom o globalnom cilju 6 (čista voda i sanitarni uvjeti) koju su pripremili partneri iz Grčke.

Više o ovim aktivnostima može se pogledati u članku na naslovnici.

 

Svjetski dan voda

 


 

travanj 2021.

Dan planeta Zemlje

Polaznici izvannastavne aktivnosti eTwinneri sudjelovali su u pripremi zajedničkog videa s porukama povodom Dana planeta Zemlje. Partnerske škole iz raznih država izradile su ChatterPix video s vlastitim crtežima i audio porukom na engleskom jeziku „Earth Day – Every Day“, a sve smo povezali u jedan zajednički video. Za našu školu ChatterPix video pripremila je Ema, učenica 7. razreda.

 

Vijest na naslovnici

 

Aktivnost Let's act now and reduce our water footprint

 

Učenici su bili pozvani da razmišljaju o načinima uštede vode te su tijekom tri tjedna ispunjavali radne listiće na kojima su unosili ideje i procjene uštede vode, za izravnu i za neizravnu potrošnju vode u njihovim kućanstvima. U ovu aktivnost bili su pozvani i članovi obitelji naših učenika, zahvaljujemo svima koji su se odazvali. Četvrtog tjedna analizirali smo rezultate i prikazali ih na posterima (na izvannastavnoj aktivnosti eTwinneri), te pomoću MS Excela (na izbornoj nastavi informatike, 7. razred). Uslijedila je refleksija o provedenoj aktivnosti.

 

Let's act now and reduce our water footprint

 

Let's act now and reduce our water footprint

 

Let's act now and reduce our water footprint

Let's act now and reduce our water footprint

Let's act now and reduce our water footprint

 

Let's act now and reduce our water footprint

 

Let's act now and reduce our water footprint

 

STEM Discovery Campaign 2021

STEM Discovery Campaign 2021

STEM Discovery Campaign 2021

 


 

svibanj 2021.

Dan eTwinninga - eTwinning Day

 

Dan eTwinninga - eTwinning Day

 

Dan eTwinninga - eTwinning Day 2021

 

vijest na naslovnici

portal emedjimurjeUz Dan eTwinninga i Dan Europe obilježeno deset godina od uključivanja škole u eTwinning zajednicu

eTwinning Live Event Let's Celebrate eTwinning Day!

eTwinning Live Event Let's Celebrate eTwinning Day!

 


 

Climate Changemakers

 

WLL Climate Changemakers

 

Polaznice izvannastavne aktivnosti eTwinneri uključile su se u akciju WLL Climate Changemakers i napravile postere s vlastitim porukama.

 

WLL Climate Changemakers - eTwinning project My Water Footprint

WLL Climate Changemakers - eTwinning project My Water Footprint

 


 

lipanj 2021

 

Priča Water Has Power!

 

Jedan od zajedničkih uradaka je priča Water Has Power! koju su napisali i ilustrirali učenici iz škola 13 država, radeći na njoj nekoliko mjeseci pod vodstvom 23 učitelja. U našoj školi ova aktivnost je realizirana u suradnji s učiteljicom engleskog jezika Ivankom Novak i eTwinnera.

 

story Water Has Power!

story Water Has Power!

 

story Water Has Power!

 


 

Završna prezentacija "Everything about the Water Footprint"

 

Polaznice INA eTwinneri sudjelovale su u izradi završne prezentacije u kojoj je svaka škola uredila nekoliko slajdova.

 

Everything about the Water Footprint prezentacija

 


 

Evaluacija:

eTwinning projekt My Water Footprint - evaluacija

 


 

Ispunjavanje završne ankete:

eTwinning projekt My Water Footprint - završna anketa

 

Rezultati završne ankete

My Water Footprint final survey

 


 

Portal za škole, Školske vijesti

Portal za škole: eTwinning projekt My Water Footprint

 

 

eTwinning Live Event

 

eTwinning Live Event My Water Footprint

 


 

Vijest na naslovnici:

Završne aktivnosti i predstavljanje eTwinning projekta My Water Footprint

 


registracija eTwinning projekta My Water Footprint

Quality Label Iva Naranđa My Water Footprint

Pupil Quality Label My Water Footprint

European Quality Label Iva Naranđa My Water Footprint

 

Vijest o nacionalnim oznakama kvalitete za školsku godinu 2020./2021.

školska mrežna stranica - naslovnica

 

Vijesti o Europskim oznakama kvalitete za školsku godinu 2020./2021.:

školska mrežna stranica - naslovnica
emedjimurje
Portal za škole

 

My Water Footprint 16 EQLs

 


 

Education for Climate Day

 

Education for Climate Day

 

Education for Climate Day

 

 


 

Newsletter 11 eTwinning grupe „Visibility of eTwinning Projects“

The Water Footprint through the Interdisciplinary Approach and International Collaboration, Bilge Varel i Iva Naranđa (stranice 147 - 151)

Newsletter 11 - Visibility of eTwinning Projects GroupPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Iva Naranđa   datum: 7. 9. 2020.

LINKOVI
UDŽBENICI 2022-23

UPISI U SŠ

upisi


e-Dnevnik

e-Dnevnik

e-dnevnik za učenike


Satnica 2021./22.

EU Code Week

CodeWeek 2019


Office 365

MS Office 365

Besplatna Office365 usluga i alati koji omogućuju suradnju i komunikaciju između svih sudionika u obrazovnom sustavu.

Korisnici koji su prethodno aktivirali svoje račune putem ove stranice mogu direktno do svojih računa putem stranice portal.office.com.


MZO - Vijesti

Škola za život

Škola za život


KNJIŽNICA

MZO - Natječaji

Upute za webmail
Priloženi dokumenti:
CARNET Webmail-upute.pdf


eTwinning

 

European Schoolnet Academy

European Schoolnet Academy


School Education Gateway

School Education Gateway


Erasmus+

Innovate Together


Brošura za roditelje

Brošura


E-MAIL ADRESA

ured@os-druga-ck.skole.hr

E-MAIL
 


PROJEKT ŠAFRAN

PROJEKT ŠAFRAN - THE CROCUS PROJECT


CARNet vijesti - RSS

Kalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


HIMNA NAŠE ŠKOLE

HIMNA

NASRED NAŠEG ČAKOVEČKOG JUGA
UZDIŽE SE OSNOVNA DRUGA

NAJLJEPŠA JE ŠKOLA
SVA U CVIJEĆU
SVAKOM DAJE I ZNANJE I SREĆU

NAJLJEPŠA JE ŠKOLA
SVA U CVIJEĆU
SVAKOM DAJE I ZNANJE I SREĆU

NAJJAČI SMO NAJBOLJI SMO
DRUGE NAŠE DJECA SVI SMO
PUNI ZNANJA PUNI SREĆE
ZAUSTAVIT NAS NITKO NEĆE

NAJJAČI SMO NAJBOLJI SMO
DRUGE NAŠE DJECA SVI SMO
PUNI ZNANJA PUNI SREĆE
ZAUSTAVIT NAS NITKO NEĆE

NAKON OSAM GODINA SREĆE
SVATKO SVOJIM PUTEM KREĆE
SJETIT ĆE SE JEDNOM STARIH DANA
I NAJLJEPŠIH ĐAČKIH USPOMENA

SJETIT ĆE SE JEDNOM STARIH DANA
I NAJLJEPŠIH ĐAČKIH USPOMENA

NAJJAČI SMO NAJBOLJI SMO
DRUGE NAŠE DJECA SVI SMO
PUNI ZNANJA PUNI SREĆE
ZAUSTAVIT NAS NITKO NEĆE

NAJJAČI SMO NAJBOLJI SMO
DRUGE NAŠE DJECA SVI SMO
PUNI ZNANJA PUNI SREĆE
ZAUSTAVIT NAS NITKO NEĆE

PUNI ZNANJA PUNI SREĆE
ZAUSTAVIT NAS NITKO NEĆE

Priloženi dokumenti:
Druga.wma


Tražilica


preskoči na navigaciju