preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Ugasimo nasilje

Hrvatski u školi

Institut za jezik i jezikoslovlje

elektire

Hrvatska udruga za disleksiju

ADHD

PETZANET

Dabar

Dabar

Dabar

U skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka na školskom webu ne objavljujemo osobne podatke i fotografije učenika, osim uz pismenu suglasnost roditelja.

 

iva.naranda@skole.hr

 
 

RAZLIČAK

Znate li zašto se naš list zove Različak?

THE BUZZ

ŠKOLSKA UČILICA

PROMETNA UČILICA

HRABRI TELEFON

HRABRI TELEFON

"Trebaš pomoć i podršku? Događa ti se nešto loše u obitelji ili školi, a čini ti se da se nemaš kome povjeriti? Hrabri telefon pomoć i podršku nudi i putem CHAT-a svakim radnim danom od 15 do 18 sati.


Razgovor sa savjetovateljem Hrabrog telefona je potpuno anoniman te je dostupan putem web stranice www.hrabritelefon.hr.


Nemoj šutjeti o tome, potraži pomoć !"
   

Uređuje razrednica Ida Veselovac

Izborili smo finale u graničarima

Luka H.

Naša škola sudjelovala je na županijskoj razini natjecanja u igri Graničar 20. ožujka 2024. u I. OŠ Čakovec u organizaciji Školskog sportskog društva. Svoje snage odmjerile su čakovečke škole: I. OŠ, II. OŠ, III. OŠ, OŠ Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu, OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica i OŠ Vladimira Nazora Pribislavec. 

II. OŠ Čakovec predstavljali su učenici iz 4.a ,4.b i naš Luka iz 3.c, a sve u suradnji s učiteljem Vargom, prof. 

Dvjema uvjerljivim pobjedama protiv Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu i III. OŠ Čakovec izborili smo flnale koje će se održati u Orehovici. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ida Veselovac  datum: 21. 3. 2024. 17:55

3.c ponovno vrijedan!

fotografija

Još smo jednom bili domaćini županijskog natjecanja, ovog puta iz nastavnog predmeta Povijest. Tog smo 18. ožujka 2024. učenike natjecatelje i njihove mentore srdačno dočekali i ugostili ih uz glazbemo-scenski program. Uz naš uštimani voditeljski par, Ivonu i Luku, nastupio je i Roko koji je izveo monolog "Mrakulja" Zvonimira Baloga. Više o tome možete pročitati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Ida Veselovac  datum: 19. 3. 2024. 19:51

Posjet Muzeju Međimurja

Ove godine učimo o svom zavičaju. Kako bismo ga što bolje upoznali, otišli smo u muzej. Točnije, u Muzej Međimurja koji je smješten u palači Staroga grada Čakovca. Pogledali smo ove postave: Zrinski, čakovečki Stari grad, Likovnu galeriju, Riznicu Međimurja i njemu nematerijalnu kulturnu baštinu te izložbeni salon muzeja gdje je momentalno smještena izložba Odgajani za uspjeh - obitelj Legenstein. Izložba prati Lili Csáki, poznatu glumicu i plesačicu stepa. Obitelj je najpoznatija po zakupu tadašnje kavane „Royal“, danas Gradske kavane, koja je bila centar društvenog, kulturnog i sportskog života našega grada. Zavirite u našu galeriju!

  :: opširnije :: 


objavio: Ida Veselovac  datum: 6. 3. 2024. 17:37

3.c angažiran za program Županijskog natjecanja iz biologije

3.c

Naša je škola bila domaćin Županijskog natjecanja iz biologije koje se održalo 29. veljače 2024. Okupljene natjecatelje i mentore dočekao je kratki glazbeno-scenski program.

Voditeljski dvojac bili su Ivona i Luka, a Iva i Kaja izvele su scenski nastup Objed prema tekstu poznatog dječjeg pisca Zvonimira Baloga.

Više o tome možete pročitati ovdje

  :: opširnije :: 


objavio: Ida Veselovac  datum: 3. 3. 2024. 17:28

Naši likovni radovi

Ovdje ukratko dajemo presjek naših likovih radova. Zavirite u našu galeriju! 

  :: opširnije :: 


objavio: Ida Veselovac  datum: 16. 2. 2024. 19:01

Škole za Afriku

Naš razred je u još jednom projektu. Riječ je o humanitarnom projektu Škole za Afriku. Uspoređivali smo stvari i mogućnosti, dizajnirali afrički uzorak koji je poznat po jarkim bojama i ukrase koje rese neka afrička plemena. Osim toga, odlučili smo nacrtati afričke maske. Pogledajte naše radove!

  :: opširnije :: 


objavio: Ida Veselovac  datum: 14. 2. 2024. 18:56

LiDraNo 2024.

3.c

Učenici našeg razreda: Iva, Kaja i Roko 8. veljače 2024. sudjelovali su na međuopćinskoj razini smotre Lidrano u Orehovici. Roko je izvodio monolog Mrakulja, a Iva i Kaja scenski nastup naziva Objed. Oba teksta napisao je poznati dječji pisac Zvonimir Balog. Iako smo bili zadovoljni nastupima, nismo dobili šansu za odlazak na županijsku razinu, no niije ni važno, sigurni smo da nas uspjesi čekaju negdje drugdje! Više o tome ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Ida Veselovac  datum: 9. 2. 2024. 19:52

Igre na snijegu

Pao je snijeg. Učiteljica je ušla u učionicu i rekla: „Spremite se za van.“ Razveselili smo se odmah, razvukli osmijehe od uha do uha i posložili se u red jer smo znali kakav plan ima: sat tjelesne i zdravstvene kulture na otvorenom!  Igre na snijegu! Bili smo oduševljeni! Zajedno smo dogovorili da ćemo napraviti i snjegoviće. Neke od njih možete pogledati!

  :: opširnije :: 


objavio: Ida Veselovac  datum: 22. 1. 2024. 19:06

Suradnja sa školom iz SAD-a

likovni Rad

U suradnji s učiteljicama Brankom Lamza i Ivom Naranča sudjelovali smo u izradi i razmjeni božićnih čestitaka sa sučenicima iz Amerike. Pogledajte kako smo to činili! Oni su nam poslali puno individualnih čestitaka i baš smo se ugodno iznenadili. Više o tome ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Ida Veselovac  datum: 21. 12. 2023. 19:37

Božićni sajam

pozivnica

U školskoj dvorani 20. prosinca 2023. pripremao se školski sajam. Dovukli smo klupe, uredili „štand“ svojim proizvodima koje smo izrađivali isključivo na nastavi. Možda ih nije bilo puno, ali smo uložili zaista uložili puno truda, energije, vremena i volje da bismo pokazali što smo sve uspjeli sami izraditi. Bilo je tu slika, različitih ukrasa za jelku, cestitaka… U dogovoru s našim roditeljima odlučit ćemo na što ćemo potrošiti zarađeni novac. 

Naša učenica Kaja pripremala je svoj nastup na božičnom sajmu popijevkom Cmreki v snegu spiju. Poslušajte ju! 

  :: opširnije :: 


objavio: Ida Veselovac  datum: 21. 12. 2023. 19:03

Ruksak podrške

Bili smo aktivni i na terenu. S našom učiteljicom Veselovac i pedagogom škole, gospodinom Horvatom, u sklopu Školskih preventivnih programa, prošetali  smo do obližnjeg trga i trgovačkog centra gdje smo razgovarali sa stanovnicima o ovisnostima i dijelili straničnike s motivacijskim porukama. Više o tome ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Ida Veselovac  datum: 15. 12. 2023. 20:21

Večer matematike u 3.c

I ove smo godine obilježili čaroliju matematike pozvavši zainteresirane roditelje i studente 13. prosinca 2023. da se okušaju u različitim igrama kao što su: sudoku, različite mozgalice, ruski blok, tangrami, križić-kružič, premještanje boja, čokolada, mondoku… Baš smo se dobro proveli i zaključili da je premalo takvih druženja uz igru. Pogledajte!

  :: opširnije :: 


objavio: Ida Veselovac  datum: 14. 12. 2023. 19:18

Književni susret s Božidarom Prosenjakom

književnikova misao

Naša je škola 22. studenog 2023. ugostila poznatog hrvatskog književnika Božidara Prosenjaka. Dobrodošlicu knjižrvniku započeli smo scenskom igrom Sijač sreće koju su izveli dječaci našeg razreda, a Lucija je odrecitirala pjesmu Sreća se lovi osmijehom Lucije Vugrin. Imali smo pregršt pitanja za književnika koja smo marljivo pripremali, ali je vremena bilo premalo. No, svaki književni susret završava autogramom pa smo strpljivo čekali u redu da nam potpiše kupljenu knjigu. Pogledajte! Više o tome ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Ida Veselovac  datum: 23. 11. 2023. 19:22

Još jedan literarni uspjeh učenika 3.c.

U mjesecu studenom 2023. Lukina pjesma Drobiš našla je svoje mjesto u zborniku radova naziva Kaj je to ljubaf? na 43. Smotri dječjeg kajkavskog pjesništva Dragutin Domjanić u Svetom Ivanu Zelini. To je smotra koja se održava od davne 1971. godine i njeguje kajkavski izraz. 

Pristigle literarne radove procjenjuje stručni ocjenjivački sud sastavljen od eminentnih jezikoslovaca i kajkavskih pjesnika. Na ovogodišnju smotru odazvalo se 59 osnovnih škola iz cijele Republike Hrvatske s ukupno 302 učenička rada na kajkavštini. Ocjenjivačko povjerenstvo odabralo je 81 rad za objavu u zborniku.

  :: opširnije :: 


objavio: Ida Veselovac  datum: 16. 11. 2023. 18:36

Projektna aktivnost s Udrugom oboljelih od celijakije SZ Hrvatske

Mjesec listopad poznat je po obilježavanju Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. I mi smo u razredu obilježili ovu manifestaciju projektnom aktivnošću jer smo partneri u projektu Celijakija - moja hrana moj je lijek koji se odvija u suradnji s Udrugom oboljelih od celijakije SZ Hrvatske i njenom predsjednicom, gđom Marijom Goričanec. Ona nas je posjetila 18. listopada 2023. s Kajinom mamom. One su nas vodile  korak po korak u izradi bezglutenskog tijesta za pizzu i keksiće. Nakon što smo zamijesili tijesto i oblikovali ga, svoje smo proizvode dali kuharu Kreši na pečenje prema naputcima gđe Goričanec. Upoznali smo kako treba pripremiti radnu površinu i kuhinjski pribor. Uz to, ponovili smo pravila o ponašanju i jelu kraj osobe koja pati od celijakije. Na kraju, uživali smo u degustaciji svojih proizvoda. Pogledajte kako nam je bilo!

  :: opširnije :: 


objavio: Ida Veselovac  datum: 19. 10. 2023. 19:43

Posjet našem gradu

U mjesecu listopadu učili smo o snalaženju u prostoru, čitanju zemljovida i plana mjesta. Učiteljica nas je 13. listopada 2023. povela u šetnju gradom gdje smo tražili javni prikaz plana grada i ponavljali o naučenim sadržajima. Osim toga, posjetili smo mjesto nekadašnje židovske sinagoge, naučili značenje zlatnih tlakovca u gradu, a  imali smo prilike ući u novi bibliobus i razgledati što se u njemu krije. Bili smo oduševljeni! Naučili smo i što znači riječ biblio. Na kraju smo prošetali čakovečkom tržnicom i pogledali koji se jesenski plodovi prodaju. Pogledajte naš video! 

  :: opširnije :: 


objavio: Ida Veselovac  datum: 13. 10. 2023. 19:27

Likovni i literarni uspjesi učenika 3.c

Nastava još nije ni počela, a Roko i Lukas već su 3. rujna 2023. otišli na otvorenje Tjedna kajkavske kulture u Krapinu. 

To je značajna manifestacija koja riječju, slikom i glazbom njeguje kajkavštinu svih dijelova naše domovine. Na raspisani natječaj pristiglo je 722 likovnih radova, a izabrano je njih 272 koji su izloženi u maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Krapine. Tako je i Lukasov rad, rađen u tehnici monotipija, na zadanu temu pejzaža kajkavskih krajeva jedan od izloženih.

Od literarnih radova, 72 rada su odabrana za objavu u zborniku. Od njih, 51 rad je odabran za javno izvođenje, dok je samo njih 5 odabrano za javni nastup prilikom otvorenja, ispred poznate Festivalske dvorane. Tu je čast dobio naš Roko koji je recitirao svoju pjesmu ˝Fletno˝. 

Pogledajte i poslušajte! 

  :: opširnije :: 


objavio: Ida Veselovac  datum: 5. 9. 2023. 18:12
 


e-Dnevnik

e-Dnevnik

e-dnevnik za učenike


112

DAN EUROPSKOG BROJA 112

Priloženi dokumenti:
2024-Brosura-web 112.pdf


Satnica 2023./24.

Primanja roditelja

 

Termini primanja roditelja

2023./2024.

 


 

UDŽBENICI 2023-24

 

 

PRVI RAZREDI:

POPIS UDŽBENIKA I DODATNIH MATERIJALA (31.8.2023.)

 


Javni poziv - izleti

Office 365

MS Office 365

Besplatna Office365 usluga i alati koji omogućuju suradnju i komunikaciju između svih sudionika u obrazovnom sustavu.

Korisnici koji su prethodno aktivirali svoje račune putem ove stranice mogu direktno do svojih računa putem stranice portal.office.com.


UPISI U SŠ

Sve informacije i obavijesti o upisima u srednje škole možete pratiti ovdje:

upisi


EU Code Week

CodeWeek 2019


MZO - Vijesti

KNJIŽNICA

Škola za život

Škola za život


MZO - Natječaji

eTwinning

European Schoolnet Academy

European Schoolnet Academy


School Education Gateway

School Education Gateway


Erasmus+

Innovate Together


Brošura za roditelje

Brošura


E-MAIL ADRESA

ured@os-druga-ck.skole.hr

E-MAIL
 


PROJEKT ŠAFRAN

PROJEKT ŠAFRAN - THE CROCUS PROJECT


Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji


HIMNA NAŠE ŠKOLE

HIMNA

NASRED NAŠEG ČAKOVEČKOG JUGA
UZDIŽE SE OSNOVNA DRUGA

NAJLJEPŠA JE ŠKOLA
SVA U CVIJEĆU
SVAKOM DAJE I ZNANJE I SREĆU

NAJLJEPŠA JE ŠKOLA
SVA U CVIJEĆU
SVAKOM DAJE I ZNANJE I SREĆU

NAJJAČI SMO NAJBOLJI SMO
DRUGE NAŠE DJECA SVI SMO
PUNI ZNANJA PUNI SREĆE
ZAUSTAVIT NAS NITKO NEĆE

NAJJAČI SMO NAJBOLJI SMO
DRUGE NAŠE DJECA SVI SMO
PUNI ZNANJA PUNI SREĆE
ZAUSTAVIT NAS NITKO NEĆE

NAKON OSAM GODINA SREĆE
SVATKO SVOJIM PUTEM KREĆE
SJETIT ĆE SE JEDNOM STARIH DANA
I NAJLJEPŠIH ĐAČKIH USPOMENA

SJETIT ĆE SE JEDNOM STARIH DANA
I NAJLJEPŠIH ĐAČKIH USPOMENA

NAJJAČI SMO NAJBOLJI SMO
DRUGE NAŠE DJECA SVI SMO
PUNI ZNANJA PUNI SREĆE
ZAUSTAVIT NAS NITKO NEĆE

NAJJAČI SMO NAJBOLJI SMO
DRUGE NAŠE DJECA SVI SMO
PUNI ZNANJA PUNI SREĆE
ZAUSTAVIT NAS NITKO NEĆE

PUNI ZNANJA PUNI SREĆE
ZAUSTAVIT NAS NITKO NEĆE

Priloženi dokumenti:
Druga.wma


Tražilica


preskoči na navigaciju